avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mari probleme inainte de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mari probleme inainte de succesiune

Mari probleme inainte de succesiune
Buna ziua, avem in momentul de fata o problema destul de mare in familie. Parintii mamei mele au decedat amandoi. La adresa unde au locuit ei a locuit dintotdeauna singurul frate al mamei mele cu familia lui. Mentionez ca la respectiva adresa exista 2 corpuri de cladire, intr-una locuieste fratele mamei mele si in cealalta au locuit bunicii. Am fost deja la notar sa ne interesam de succesiune, in momentul de fata, dupa ce reusim sa strangem toate actele urmeaza ca mama mea sa deschida succesiunea. Mama mea s-a inteles pe cale amiabila cu fratele ei sa imparta totul in doua, corpul de cladire unde locuieste fratele ei sa ii ramana lui iar cealalta cladire, unde au locuit bunicii mei sa ii ramana mamei mele, iar curtea si gradina de asemenea in doua. Era in discutie de asemenea ca una dintre fiicele unchiului mei sa isi construiasca casa pe partea de teren care ii va revenii tatalui ei dar aceasta dupa ce se va stabili exact care e partea tatalui ei. Intre timp, fara ca cineva sa poata spune exact care e partea de teren a mamei mele si care e a fratelui, fiica lui a inceput sa isi construiasca casa intrand pe partea care ii revine cel putin verbal dupa intelegerea cu fratele ei, mamei mele. In momentul in care am vazut care e situatia si constructia casei era abia la stadiul de sapaturi mama mea l-a somat pe fratele ei sa nu intre pe partea ei acesta refuzand insa.
Ma intereseaza ce e de facut in acest caz, cum poate mama mea sa isi apere drepturile. Mentionez ca, casa pe care si-o face fiica fratelui mamei, respectiv verisoara mea e casa din lemn pt. care am inteles ca nu e nevoie de fundatie.
Astept cu mare interes raspunsurile d-voastra.
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 21:58, 29 Octombrie 2009
Din ceea ce spuneti dvs, intelegerea privind dezbaterea succesiunii la notar, in baza intelegerii dintre mostenitori, cade, avand in vedere ca se construieste pe terenul asupra caruia v-ati inteles in sensul atribuirii catre dvs. Prin urmare, atunci cand mostenitorii nu se inteleg, dezbaterea succesiunii se va face in instanta.
Va sfatuiesc sa mai fiti atenta la un aspect:
Orice constructie se edifica in baza unor autorizatii. Pentru a putea primi aceasta autorizatie este obligatorie dovada proprietatii asupra terenului sau a acceptului proprietarului. In situatia in care succesiunea nu a fost dezbatuta, cine este proprietar pe teren? Era fratele mamei dv proprietar pe teren inainte de decesul parintilor, pentru a-i putea da acordul verisoarei dv sa construiasca? Greu de crezut!
Toate acestea ma fac sa cred ca, constructia care s-a inceput este neautorizata!
Chiar daca ar fi o constructie de lemn, tot necesita fundatie(numai cotetele si baracile nu) si chiar dv spuneti ca " ati vazut sapaturile".
Sfatul meu:
1) Mergeti la primarie si verificati daca exista autorizatie(macar in curs de eliberare)
2) Faceti o notificare printr-un executor judecatoresc de sistare a lucrarilor.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mari probleme inainte de succesiune lorefodor lorefodor Buna ziua, avem in momentul de fata o problema destul de mare in familie. Parintii mamei mele au decedat amandoi. La adresa unde au locuit ei a locuit ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu probleme dienusa dienusa am sa incerc sa explic cat mai clar posibil si daca se poate sa ma sfatuiti ce sa fac...parintii mei au inceput constructia unei case din lemn cu un singur ... (vezi toată discuția)
Constructie casa queenimob queenimob Buna ziua, as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu constructia unei case.Pe scurt,parintii au o casa de 70 mp,pe un teren de 340 mp.Tatal a ... (vezi toată discuția)