avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Anulare casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Anulare casatorie

Buna ziua! Este posibila anularea casatoriei daca unul dintre soti recunoaste ca s-a casatorit dintr-un interes material si de statut pe care le-a tinut ascunse fata de celalalt in mod intentionat, si l-a lasat pe celalalt sa creada ca de fapt se casatoreste din dragoste, cu interesul de a intemeia o familie? Daca da, mentionez ca a fost o declaratie verbala... cum as putea sa demonstrez asa ceva? Multumesc!
Bună ziua!
Da, se poate, dar nu se va solicita anularea ci constatarea nulității, întrucât este vorba despre un caz de nulitate absolută, prevăzut de art 295 Cod Civil!
Pe plan probațional, se poate solicita interogatoriul, proba cu martori...
Multumesc mult! Poate reusesc sa mai deschid discutia cu martori de fata.
Cu plăcere!
Art 295 functioneaza de fapt mai degraba pentru casatoriile "la distanta". Daca cititi si alin.2 acelasi articol, nu exista nulitate atunci cand sotii convietuiesc. Presupun aici ca vorbele care v-au deranjat nu au fost spuse prin telefon de la mare distanta.
Vă rog să observați că nu se referă in mod indubitabil la căsătoriile la
distanță!
Desigur, interpretarea teleologică și angelică a al 2 ne-ar determina să ne gândim în felul învederat de dvs, însă o colegă a avut o asemenea speță (locuiau împreună soții) și s-a constatat anularea!
Apreciez că simpla conviețuire nu poate surmonta urmărirea unor scopuri machiavelice!
Dar, cum practica nu este unitară...
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 295 c. civ. - cãsãtoria fictivã Patrick_ Patrick_ [i][b]„Căsătoria fictivă Art. 295[/b] (1) Casatoria incheiata in alte scopuri decat acela de a intemeia o familie este lovita de nulitate ... (vezi toată discuția)
mostenire cu surprize... doua sotii Sufletdecaine Sufletdecaine Dupa decesul unei persoane, recasatorit dar fara copii ca rezultat al acesteia, se constata ca a doua casatorie s-a incheiat fara divortul de prima sotie, ... (vezi toată discuția)
Partaj divort timona timona Sotul meu a introdus actele de divort. Dupa casatorie am achizitionat o serie de obiecte casnice inclusiv o masina, am renovat casa etc. Toate facturile care ... (vezi toată discuția)