avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren si casa de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren si casa de vanzare

buna ziua
parintii vor sa-mi dea cu contract de vanzare cumparare un teren cu casa batraneasca dobandita de la sora mamei cu contract de vanzare cumparare in care casa fiind batraneasca si in stadiu daramare figureaza ca autodemolata.
cum trebuie sa procedez ca in noul contract sa figureze si casa pe mine interesandu-ma reconstructia casei?
Daca figureaza ca autodemolata, nu prea mai aveti cum sa o cumparati. Daca vreti sa o reconstruiti, oricum aveti nevoie sa obtineti autorizatie. In cazul dvs va fi o autorizatie de construire si nu una de amenajare.
deci sa inteleg ca chiar daca fac intabulare pe casa chiar si asa in stadiul in care se afla {nelocuibila} ,in contractul meu de vanzare cumparare o sa apara tot ca autodemolata?
va multumessc anticipat
In principiu, atunci cand o constructie se prabuseste de la sine, primaria elibereaza un proces verbal de autodemolare care constata fenomenul. Dupa emiterea acestui proces verbal, casa nu mai exista ca si structura, ramanand in locul ei o gramada de materiale de constructii in diverse stari de agregare. Daca asta este si cazul dvs, atunci va trebui sa cereti o noua autorizatie de construire de la primarie pentru a putea reconstrui casa. Este importanta exprimarea din contractul prin care au cumparat parintii. Daca se specifica doar ca este vorba de o constructie in stare avansata de degradare, dar nu autodemolata, atunci o puteti cumpara fara probleme.
in contract figureaza autodemolata dar nu si la primarie
Totusi, cand veti merge la un notar sa incheiati contractul de vanzare intre parinti si dvs acesta va observa ca vreti sa vindeti un imobil autodemolat. Daca gasiti un notar dispus sa va faca contractul si daca in prealabil reusiti sa intabulati imobilul in cartea funciara desi in actul de proprietate apare autodemolat, atunci s-ar putea sa reusiti. Totusi, de ce nu cumparati pur si simplu terenul apoi obtineti autorizatie de construire in nume propriu? Cred ca (desi presupune mai multi pasi) in final este mai simplu pentru dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare casa fara intabulare in vederea demolarii Brezae Brezae Sunt interesat sa achizitionez o casa batraneasca care nu este intabulata. Intrebarea mea este: Mai este necesara intabularea acesteia, de vreme ce doresc sa o ... (vezi toată discuția)
Bună! avem un proiect de reconstruire casă (demolare parțial+reconstruire ... zsooky zsooky Bună! Avem un proiect de reconstruire casă (demolare parțial+reconstruire pe același amplasament). Am obținut și autorizația de construcție în acest ... (vezi toată discuția)
Construire casa dor_ados dor_ados am cumparat un teren cu o casa construita pe el(aceasa este batraneasca si nu are acoperis cei care mi-au vandut nu au acte de proprietate pe constructie iar ... (vezi toată discuția)