avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună! Avem un proiect de reconstruire casă (demolare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună! Avem un proiect de reconstruire casă (demolare parțial+reconstruire ...

Bună!
Avem un proiect de reconstruire casă (demolare parțial+reconstruire pe același amplasament). Am obținut și autorizația de construcție în acest sens. Am început demolarea, dar singurul perete, care pe proiectul autorizat nu este supus demolării s-a autodemolat. Acum, suntem la faza de reconstruire, și bineînțeles am reconstruit și partea care s-a autodemolat. Construcția nu este finalizată, și am stabilit cu proiectantul că înaintea recepționării depunem la primărie o solicitare de modificare a proiectului, dar ne a sfătuit să așteptăm un pic, că dacă vrem să modificăm iarăși ceva să nu depunem de atâtea ori cererea.
Între timp, vecina noastră a depus o sesizare la poliția locală, că nu respectăm autorizația de construire. A venit la fața locului un polițist local, dar noi, proprietarii, nu am fost prezenți, nu am primit nici o înștiințare/ informare, nimic. Muncitorii au fost acolo, de la ei am aflat că există o sesizare, și am primit numărul polițistului. Am încercat să iau legătura cu domnul respectiv, să stabilim o întâlnire la șantier, doar mi-a zis că a verificat autorizația și stadiul actual al construcției. Polițistul local are drept de acces pe o proprietate privată, fără acordul și prezența proprietarilor? Poate să verifică stadiul actual a construcției dacă noi nu suntem prezenți? Totodată, este normal că noi nu am primit nici un document/ înscris despre sesizarea făcută? Referitor la procedura de soluționare a sesizării nu am găsit nici un articol în regulamentul de funcționare/ organizare a poliției locale, disponibil pe site-ul primăriei. Unde pot găsi informații referitoare în acest sens? În cazul în care vom fi amendați, avem șansa de a obține anularea procesul- verbal, pe motiv că nu am fost prezenți, și nu am fost informați, și că polițistul a intrat pe proprietate privată fără acordul proprietarilor?

Alte discuții în legătură

Cumpar teren cu casa veche erikamaria erikamaria Doresc sa cumpar un teren cu o casa veche pe el 1937 . Este o mostenire care a fost dezbatuta si proprietarul a castigat mostenirea dar trebuie sa dea o ... (vezi toată discuția)
Demolare Dnsa Dnsa Buna ziua ,am cumparat recent un teren intravilan cu un fanar si doua baraci din lemn plin de carii si trei tigle si acelea sparte.Cred ca au peste 30 de ani ... (vezi toată discuția)
Teren si casa de vanzare ContSters472229 ContSters472229 buna ziua parintii vor sa-mi dea cu contract de vanzare cumparare un teren cu casa batraneasca dobandita de la sora mamei cu contract de vanzare cumparare in ... (vezi toată discuția)