avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosare penale pentru alcool la volan, fuga de la locul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosare penale pentru alcool la volan, fuga de la locul accidentului și conducere cu permisul suspendat. Îmi puteți spune ce se va întâmpla la proces, sunt șanse să-mi dea cu executare?

Buna ziua, in urma cu 1 an si jumatate mi a fost retinut permisul pentru bautura (0,63 aer si 1,12 sange iar la a doua recalculare a iesit 1,80) si fuga de la locul accidentului, am intrat intr-un cap de pod si am plecat acasa (fara vatamare corporala). Acum o saptamana am fost oprit in trafic de catre agenti si mi au facut dosar penal avand permisul suspendat de la accident (la test a iesit 0 in aer) si ieri s-a mai intamplat odata aceeasi faza. In momentul actual am 3 dosare penale si nici unul nu este finalizat. Imi puteti spune va rog ce se va intampla la proces ? sunt sanse sa mi dea cu executare ?
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: HrincuVasileAdelin , utilizator 16:03, 9 Mai 2018
Te-au prins o data beat, ai mai fost o data beat cand stateai pe oprire/stationare interzisa. Si eu sunt putin mai mare ca tine, dar am responsabilitate. Tu vad ca ai continuat cu bautura in mod inconstient. Sincer eu nu te-as lasa sa scapi cu suspendare sau amenda. O sa ti se aplice legea concursului de infractiuni si poate te lasi de bautura. Ti-as anula permisul fara drept de redobandire. Capul face capul trage. Nu am absolut nimic cu tine, dar cand eu care am licenta de pilot profesionist vad zilnic in trafic iresponsabilitatea participantiilor la trafic, imi vine sa imi bag undeva timpul pierdut cu pasiunea mea, masinile. Fii responsabil si angajeaza-ti un avocat. Problema e ca tu daca scapi, faci acelasi lucru.
Și dacă îi anulează permisul, nu va mai conduce ? Ce îl împiedică ?
La ce a expus, și la cum judeca instanțele din Romania,fiind și aglomerate și cu presiunea politică și socială pe ele, nu poți prezice ce se va întâmpla. Poate scăpa doar cu amendă. Poate ii da cu suspendare.

Cam tine de procuror și apărarea lui ca inculpat, în final.
In rest, ce ne-am dori noi, îmi amintesc de morala bancului ăla: vise taică, vise!
Eu mi-as dori sa fie mai responsabil pe viitor. Pentru că sigur va mai conduce, cu sau fara permis. Indiferent ce spunem noi, sau alții.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand vreau sa ii raspund domnului cu fuga de la locul accidentului si cu speranta sa ajung la mititica. Daca doriti raul meu eu nu va judec si aveti dreptate. Puteam sa omor un om, puteam probabil sa intru intr un microbuz plin de copii sau intr un autocar. Inconstienta mea putea sa ucida cel putin o viata. In al 2 lea rand ieri am stat 24 de ore pe arest si acum astept procesul. Am inteles c o sa mi dea cu executare intre 6 luni si 3 ani sau suspendare sau amenda. Cat am stat pe arest mi am dat seama nu doar cat de prost si cat de inconstient am fost dar si faptul ca eu ca persoana puteam sa iau viata altei persoane sau mai rau (mai multe vieti). Cand am iesit de pe arest m am gandit prima oara cui sa i vand masina in cel mai scurt timp. Mi am dat seama ca inconstienta mea poate fura viata unui om, poate distruge o familie sau poate lasa un om handicapat pe viata. Si-n al 3 lea rand, pana sa stau pe arest da, ma gandeam doar la mine, am fost egoist si nu m am gandit la consecinte si m am inselat amarnic, imi pare foarte rau pentru ce am facut dar ma bucur ca nu s a intamplat ce am scris mai sus, respectiv a ucide un om. Regret c-am condus beat la volan. Nu pot sa spun decat atat, ma bucur ca nu am luat viata unui om! Executare, suspendare sau amenda de mii de euro, nu stiu ce o sa primesc dar o sa mi asum faptele si o sa fac ce trebuie sa mi indrept greseseala.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu o sa mai conduc pana nu am din nou drept de circulatie. Mi am dat seama ca m am jucat cu viata mea si cu a altor oameni oameni.

Quartila a scris:

Și dacă îi anulează permisul, nu va mai conduce ? Ce îl împiedică ?
La ce a expus, și la cum judeca instanțele din Romania,fiind și aglomerate și cu presiunea politică și socială pe ele, nu poți prezice ce se va întâmpla. Poate scăpa doar cu amendă. Poate ii da cu suspendare.

Cam tine de procuror și apărarea lui ca inculpat, în final.
In rest, ce ne-am dori noi, îmi amintesc de morala bancului ăla: vise taică, vise!
Eu mi-as dori sa fie mai responsabil pe viitor. Pentru că sigur va mai conduce, cu sau fara permis. Indiferent ce spunem noi, sau alții.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hmmm! daca chiar gandesti asa.... este un semn bun pentru tine. Sper sa-ti primesti lectia si sa nu o uiti. Gandeste-te ca sunt multe, multe alte lucruri frumoase in viata de facut decat sa-ti pierzi mintile in bautura. Sper sa "te trezesti" cu adevarat desi eu sunt sceptic in aceasta privinta. Cine apuca pe bautura.... se lasa greu, trebuie sa aiba o vointa extraordinara. Incearca macar sa-ti schimbi anturajul. De aici pleaca multe rele. Ia vezi, toti prietenii tai iti sunt prieteni? Eu sunt convins ca nu toti. Succes!

Alte discuții în legătură

Conducere cu permis suspendat Stefan2201 Stefan2201 Buna ziua, Persoana X are pe rol un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si conducere cu permis suspendat, primeste o dovada fara drept de ... (vezi toată discuția)
2 dosare penala in aceas zi !? Liviu2017 Liviu2017 Buna, pentru o infractiune rutiera in care s-a suspendat dreptul de a conduce pentru o alcolemie de peste 0,8 in aer respirat iar dupa cateva ore este oprit ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis dupa suspendare pentru alcoolemie b_cristi b_cristi Salutare! O intrebare.. Daca cineva este prins conducand fara permis, dupa ce in prealabil acesta a fost suspendat datorita alcoolemiei, care este ... (vezi toată discuția)