avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chitanță
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chitanță

Am o chitanță descrescătoare între mine și fratele meu in care scrie că îi plătesc fratelui meu o suma de bani reprezentând sultan conform sentinței. Fratele meu intelege sa primească această sumă, drepturi ce i revin in baza sentinței civile, înțelegând sa nu mai aibă nicio pretentie. Eu i am plătit acea suma si acum nu mai recunoaște.
Ce trebuie sa fac????
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 13:54, 7 Mai 2018
Vreau sa vand un apartament si trebuie va fratele meu sa recunoasca ca a primit banii
Reveniti ;la cabinetul avocatial unde ati incheiat chitantele justificative pentru sumele fractie achitate
Aveti nevoie de o declaratie in forma autentica a fratelui. Trebuia sa va prezentati cu fratele la un birou notarial si nu la un cabinet de avocat. Spun asta pentru ca daca este deja deschisa carte funciara pentru imobil, aveti nevoie de o declaratie autentica a fratelui prin care acesta declara ca si-a primit sulta si este de acord cu radierea obligatiei de plata a sultei din cartea funciara. Daca nu este deschisa cartea funciara, veti avea nevoie de o declaratie autentica prin care fratele declara ca si-a primit sulta pe care sa o depuneti la dosarul de intabulare pentru ca sarcina (obligatia de plata a sultei) sa nu apara in cartea funciara a imobilului dupa intabulare.
Oricum ar fi, tot de declaratie autentica aveti nevoie.
Din pacate, daca fratele nu este de acord sa dea declaratia in forma autentica, va trebui sa va judecati cu el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere sulta din cartea funciară tinu78 tinu78 In februarie 2010 in urma unui hotărâri judecătorești sa stabilit plata sultei pentru 5 persoane dintre care si bunica mea care in 2012 a decedat, 2 ... (vezi toată discuția)
Radiere din cf ana301 ana301 buna ziua.puteti sa ma ajutati va rog?in urma unui proces de succesiune a fost inscrisa in cf o sulta si doua somatii pt executare silita . banii au fost ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol cristian1963 cristian1963 Cum pot sa vand un teren agricol dobandit in urma unei succesiuni facuta prin judecatorie? Mentionez ca, prin hotararea judecatoreasca ramasa definitiva ... (vezi toată discuția)