avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Coasigurat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Coasigurat

Va rog sa-mi spuneti la ce autorități trebuie sa depună angajatorul actele pentru coasiguratul salariatului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 7 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normele metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobândirea calității de asigurat

art.12
(1) Dovada calității de asigurat se realizează prin modalitatea electronică de verificare a calității de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate, iar în situația în care, în urma interogării, persoana nu apare în aplicația menționată la art. 11 alin. (1), se realizează printr-un document justificativ - adeverință, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezentele norme metodologice, eliberată de casa de asigurări de sănătate în a cărei evidență se află persoana, potrivit fiecărei categorii de persoane, pe baza următoarelor documente:
....
q) pentru persoanele asigurate care realizează venituri din salarii sau a celor asimilate acestora, care sunt supuse impozitului pe venit, așa cum sunt definite în Codul fiscal: actul de identitate valabil la data solicitării și adeverința de salariat eliberată de angajator, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezentele norme metodologice;
.....

Detalii
www.avocatnet.ro/articol_478...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu figurez ca asigurat lacrimi_oana lacrimi_oana Buna ziua,luna trecuta pe 3 am încheiat contractul de muncă pe perioadă determinată (12 luni),acum 2 zile am avut nevoie de o trimitere de la medicul de ... (vezi toată discuția)
Card de sanatate national leonardy44 leonardy44 Buna seara! unde ma pot adresa pt obtinerea cardului de sanatate; -la casa de asigurari apare ca sunt asigurat dar fara card emis; -am intrebat la casa cand ... (vezi toată discuția)
Insarcinata si fara loc de munca alicedelia12 alicedelia12 Buna ziua, am aflat de curand ca sunt insarcinata, eu mi-am dat demisia de la locul de munca la sfarsitul lui ianuarie, nestiind de sarcina, bineinteles. ... (vezi toată discuția)