avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata cu cardul personal administrator micro. Cum ar ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata cu cardul personal administrator micro. Cum ar trebui contat?

Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarele situatii:
1- administratorul a folosit cardul personal pentru plata combustibilului auto(contract comodat). Cum ar trebui contat? Mentionez ca firma este infiintata recent si exista un contract de creditare, dar se doreste restituirea lui mai tarziu deoarece nu exista venituri cash prea mari, iar marea parte se vireaza in banca, dar nici acestea nu sunt consistente.
2- S-au achizitionat anvelope de pe net, folosindu-se card on-line cu rate zero? Cum s-ar inregistra?
Va multumesc pentru timpul acordat!
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 11:18, 10 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Administratorul depune decont si ataseaza recipisa la plata prin POS.
2. Probabil cardul este tot al unei persoane fizice. Tot prin decont, avand in vedere ca furnizorul este deja achitat.
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil
401-4551 Asta este contarea.
Sus scrie administrator, nu asociat.

a scris:

401-4551 Asta este contarea.

Bine si in cate cazuri admnistratorul nu este asociat? Probabil in 95% din cazuri administratorul este si asociat. Intrebarea pusa fara toate datele iar dvs. mai catolic decat papa!
Faceti 542 = 5311 si 401 = 542 , decont si dispozitie de plata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platile mai multor facturi la furnizori, cu un card personal al administratorului FIGAN2FIGAN FIGAN2FIGAN S-au platit mai multe facturi la furnizori cu cardul personal al administratorului. Cum pot face inregistrarea in contabilitate corect? dar nu am extras . Ce ... (vezi toată discuția)
Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)
Solutie privind decontarea facturilor atunci cand nu sunt bani in casa MIHAELAJURGEA MIHAELAJURGEA Cat de gresita este inregistrarea platii facturilor prin inregistrarea 401 = 462 , avand in vedere ca societatea nu dispune de bani in (registrul) casa sau ... (vezi toată discuția)