Pensia datorată copilului este conform hotărârii - dacă scrie acolo că se plăteşte în natură, tatăl nu are decât să colecteze bonuri şi facturi, dacă însă sentinţa stabileşte plata în bani, domnul trebuie să plătească.
Si aici intervine intrebarea mea......tintrebarea mea e cat? Instanta a decis sa zicem 25 % . Atunci veniti dumneavoastra cu solutia legala ca tatal sa plateasca doar 25 % luna respectiva. Daca tot vreti sa respectati ad-literam hotararea, atunci va rog sa va aplecati si asupra procentului pe care tatal il are de platit. Ca si ala e trecut acolo. procent sau suma.
Aşa e legea.Citeam undeva că un tată cerea restituirea de către mamă a alocaţiei copiilor pe care mama le-a încasat, în timp ce copiii erau la tata, şi instanţa i-a respins cererea.
Eu am vazut sentinta in care s-a respins executarea silita pentru perioada in care copilul a fost la tata ba chiar mama a suportat cheltuielile de judecata.
Pensia e pentru copil. ba chiar mama ar trebui ea sa participe financiar in perioada in care copilul e la tata. Insa probabil factura pentru apa minorului aproape o baga in faliment, ce sa mai sara si cu o eugenie.