avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreținere în perioada de vacanță: se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreținere în perioada de vacanță: se poate întrerupe plata când copilul e la părintele nerezident?

# Mihaela 07mai 2018
Buna ziua. Sotul meu are o fetita de 5ani din prima casatorie. Plateste pensia alimentara lunar si nu a intarziat niciodata cu plata lunara. Din data de 14.06.2018pana in data de 30.08.2018fetita va sta la tatal ei .....intrebarea mea este daca legal sotul meu adica tata minorei poate sa intrerupa plata pensiei alimentara pe tot parcursul lunilor in care fetita este la tata. Tin sa precizez ca mama fetitei nu contribuie cu absolut nimic in aceasta perioada..va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
De vreme ce hot jud nu prevede vreo pauza in plata pensiei de intretinere ea se plateste in fiecare luna.

Tot hotararea judecatoreasca prevede clar un cuantum al obligatiei. Sau asta nu se mai pune?
Din moment ce sa zicem un procent de 25 % se duce catre mama iar perioada respectiva tatal va trebui sa acopere singur cheltuielile copilului, rezulta alt 25 % adica 50 % intr-o luna.
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
When,. Ai copil, ţii toate chitanţele,păstrezi bonurile pentru fiecare acadea sau măsori cantitatea de apă folosită pentru baia copilului sau pentru spălarea hainelor lui? Ce înseamnă 25%, la cât se raportează?
daţi sfaturi care sunt pe lângă lege.
Pensia datorată copilului este conform hotărârii - dacă scrie acolo că se plăteşte în natură, tatăl nu are decât să colecteze bonuri şi facturi, dacă însă sentinţa stabileşte plata în bani, domnul trebuie să plătească.
Aşa e legea.Citeam undeva că un tată cerea restituirea de către mamă a alocaţiei copiilor pe care mama le-a încasat, în timp ce copiii erau la tata, şi instanţa i-a respins cererea. De ce? Fiindcă LEGAL, copiii trebuiau să fie la mama, aşa scria în hotărârea judecătorească.Hotărârile judecătoreşti SE RESPECTĂ.

gi-jane2, moderator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia datorată copilului este conform hotărârii - dacă scrie acolo că se plăteşte în natură, tatăl nu are decât să colecteze bonuri şi facturi, dacă însă sentinţa stabileşte plata în bani, domnul trebuie să plătească.

Si aici intervine intrebarea mea......tintrebarea mea e cat? Instanta a decis sa zicem 25 % . Atunci veniti dumneavoastra cu solutia legala ca tatal sa plateasca doar 25 % luna respectiva. Daca tot vreti sa respectati ad-literam hotararea, atunci va rog sa va aplecati si asupra procentului pe care tatal il are de platit. Ca si ala e trecut acolo. procent sau suma.
Aşa e legea.Citeam undeva că un tată cerea restituirea de către mamă a alocaţiei copiilor pe care mama le-a încasat, în timp ce copiii erau la tata, şi instanţa i-a respins cererea.

Eu am vazut sentinta in care s-a respins executarea silita pentru perioada in care copilul a fost la tata ba chiar mama a suportat cheltuielile de judecata.

Pensia e pentru copil. ba chiar mama ar trebui ea sa participe financiar in perioada in care copilul e la tata. Insa probabil factura pentru apa minorului aproape o baga in faliment, ce sa mai sara si cu o eugenie.

gi-jane2, moderator
Buna ziua la toată lumea!inainte de toate tin sa va Multumesc la toti pt răspunsuri!Raspunsuri care continua sa fie in contradictoriu cu realitate
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu-i nimic contradictoriu doamna, chiar daca, nu va convine.
Hotararile judecatoresti se respecta intocmai, nu dupa interpretarea autorilor de romane fluvii, a dvs, a mea sau a mai cui se nimereste! Scrie 5 lei pe luna, fara sa numeasca vreo exceptie? Apai e 5 lei pe luna, 12 luni ale fiecarui an, pana la majorat.
Aveti posibilitatea de a va adresa instantei, solicitand ca pensia sa nu se plateasca pe perioada in care copilul e la tata.
Citind cu atentie intervalul indicat de dvs, anume 14.06-30.08,imi vine greu sa cred ca in fiecare an, vacanta de vara a copilului se petrece integral doar cu tatal si ca fetita nu merge niciodata in vacanta si cu mama.
Sau, ignorati hotararea, platiti cand socotiti dvs si daca se va face executare silita, faceti contestatie si aduceti aceste argumente. Atunci ii cereti lui when pe privat hot jud de care vorbeste si va asigura el castigarea procesului. Iar daca nu castigati cu toate sfaturile lui when si cu jursiprudenta lui, ii cereti sa va plateasca cheltuielile de judecata.
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2018
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)
Solicitare instanta marire pensie de intretinere la nivelul venitului din tara de rezidenta galaoan galaoan Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie. 2 persoane divorteaza in 2012 au un copil minor si instanta il incredinteaza mamei, iar copilul pleaca cu mama in ... (vezi toată discuția)
Compensarea pensiei de intretinere minor SeaPoison SeaPoison Buna ziua, Fostul sot a cerut copilul sa stea la el in vacanta de vara 2 saptamani. La terminarea celor 2 saptamani a cerut sa il mai las 1 saptamana. Dupa ... (vezi toată discuția)