avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Anestezie și terapie intensiva
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Anestezie și terapie intensiva

Bună seara,
Am și eu o întrebare legată de persoanele care lucrează în cadrul secțiilor de anestezie și terapie intensivă medici, asistente, dacă activitatea este cotată cu grupa 1 de muncă.???
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:20, 8 Mai 2018
Pentru ca lucratorii sa fie incadrati in grupa de munca, firma/ spitalul trebuia sa intocmeasca documentatii succesive, conform legislatiei in vigoare la diferite date/ ani (ordin MMPS nr. 50/ 1990 completat la 31.08.1994, HG nr. 1025/ 2003 cu modificarile si completarile ulterioare - ultima HG nr.924/ 2017, firma si locurile de munca sa se regaseasca nominalizate in anexa 2 si 3 la Legea pensiilor publice nr. 263/ 2010 cu modificarile si completarile ulterioare), sa obtina avizul ITM/ Inspectia muncii pentru locuri de munca/ posturi de lucru/ meserii, sa nominalizeze lucratorii prin decizie interna, anual, ca beneficiari de grupa de munca.
In anexa la contractul colectiv de munca intocmit la nivel de firma trebuie sa se regaseasca aceste nominalizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa i de munca? CYBORG CYBORG Buna seara! Am lucrat (si) in industria petrochimica(C.P.Brazi-Ploiesti si C.P.Teleajen-Ploiesti), la trei schimburi, cu toxicitatea respectiva(ne dadea ... (vezi toată discuția)
Sunt idm la cfr-sa. desi in ordinul 50/03/1990 spune ca am dreptul ... Chereghi Sorin Chereghi Sorin Sunt IDM la CFR-SA. Desi in Ordinul 50/03/1990 spune ca am dreptul la grupa de munca (grupa 2). Nu am grupa de munca. (vezi toată discuția)
Ce demersuri trebuie sa faca angajatorul , pentru ca salariatii, ... lenareg lenareg Ce demersuri trebuie sa faca angajatorul , pentru ca salariatii, angajati la exploatari forestire sa beneficieze de grupa speciala conform l 263/2010 (vezi toată discuția)