avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Toaletare/taiere copaci drum judetean
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Toaletare/taiere copaci drum judetean

Buna ziua

As dori, daca stie cineva, sa-mi spuna si mie cine se ocupa cu taierea/toaletarea copacilor aflati pe marginea unui drum judetean (exceptand hotii de lemne). Situatia este urmatoarea: pe marginea unui drum judetean plasat intre un drum national si un sat arondat unei comune se afla multi copaci batrani si neingrijiti. De cand s-a lasat toamna unii cetateni au inceput sa taie din acei copaci pentru a-si face rost de lemne de foc. Politia poate doar sa-i amendeze pe cei pe care-i prinde iar amenzile oricum se aduna la Primarie si nu sunt platite in veci. Primaria comunei repective ar fi interesata de taierea si toaletarea acelor copaci si folosirea lemnului pentru scoala si caminul de copii din comuna sau pentru ajutorarea familiilor nevoiase, dar, din pacate, se pare ca nu are voie sa se atinga de acei copaci. Cum ar trebui sa procedeze?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 07:43, 17 Noiembrie 2009
adresati-va directiei judetene de drumuri. aceasta institutie are in intretinere drumurile judetene si ea va poate ajuta in aceasta problema.
Directia judeteana de drumuri are urmatoarele atibutiuni: executarea lucrărilor de reparaţii drumuri judeţene şi comunale, covoare bituminoase, lucrări de asfaltare, pietruire drumuri de pământ, modernizare străzi si tratamente bituminoase. Mai au si un compartiment pentru gestionarea, exploatarea, siguranţa circulaţiei, reparaţii şi investiţii drumuri publice dar si astia zic ca nu au treaba cu copacii... de cateva saptamani se intreaba din birou in birou si unul nu stie cine ar trebui sa se ocupe de copacii de pe drumurile judetene...
~ Conținut șters la cerere ~
Este corect ca in cadrul fiecarui cons.jud.ar trebui sa existe o directie sau un serv.care sa se ocupe inclusiv de taierea arborilor de la marginea DJ-urilor(deoarece exista un HG care le-a dat in administrare aceste bunuri publice) dar procedura se mai complica putin pt.ca trebuie cu acceptul celor de la paduri care sa inventarieze care anume copac ar trebui taiat (iar asta nu e gratis) iar apoi taierea in sine care e alta problema(si ea costisitoare).Cel mai simplu se face o adresa de la o primarie care are legatura cu acel DJ catre CJ in care se obliga sa foloseasca resursele proprii pt.a putea folosi masa lemnoasa la scoli,gradinite,s.a.Bafta!
S-a rezolvat!
In cadrul consiliului judetean exista Directia Tehnica; o adresa din partea primariei si vreo doua telefoane la sefii directiei respective au miscat lucrurile. Dupa 3 zile au venit niste persoane de acolo si au marcat copacii si crengile care trebuiau indepartate iar de rest s-a ocupat primaria cu mijloace proprii (taiere, transport, depozitare). Au folosit "bratele de munca" de la ajutorul social si in doua zile au rezolvat treaba. Acum lemnele sunt stivuite in magazia primariei si au facut o economie considerabila cu costurile pe care le implica achizitionarea de lemne pentru centrala termica a scolii si caminului de copii. Mai mult, cantitatea de lemne excedentara va fi donata oamenilor nevoiasi din sat.
Deci daca exista putina vointa se poate.

Va multumesc pentru sprijinul dvs. :love2:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Defrisare nuc ika ika Vreau sa tai un nuc ,problrma e ca am aflat ca e o lege speciala care reglementeaza taierea acestei specii.Nucul se afla in afara gardului care delimiteaza ... (vezi toată discuția)
Administratie arbori - drum judetean Flavyy21 Flavyy21 Doresc sa stiu in jurisdictia cui pica administrarea arborilor din zona de siguranta a drumurilor judetene. Ma refer la toaletarea si taierea lor. ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa taie crengile dintre firele de curent? flori54 flori54 Cine trebuie sa taie crengile dintre firele de curent? Am 2 nuci pe domeniul public care acum sunt foarte masivi și ajung printre crengile de curent ... (vezi toată discuția)