avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire ANAF

Anaf-ul mi-a blocat conturile bancare si a pus mana pe bani din salariu (1/3 din salariu). La ultimul salariu, in martie a mai ramas de platit 7 lei din suma pentru care s-a infiintat poprirea. M-am dus la sediul lor sa le platesc diferenta. Mentionez ca mai am datorii si in afara popririi, mai recente. Doamna, care se ocupa de popriri, mi-a explicat ca nu stie in ce cont trebuie sa depun banii ca sa mi se ridice poprirea. M-am dus la caserie si am cerut sa-mi depuna in fiecare cont(Impozit pe profit, CAS si CASS si Regularizari) o suma mai mare ca sa scap de probleme. Peste cateva zile m-am intors, dar doamna cu popririile m-a anuntat ca nu s-a stins inca datoria pentru ca nu reuseste sa-mi dea eliberarea. A fost foarte de treaba si a reusit sa scoata de undeva din calculator ca mai exista niste sume mici (2 lei, 3 lei, 7 lei) insumand vreo 40 de lei cu date de scadenta vechi. I-am platit. Azi m-am dus sa vad daca s-a stins datoria. Raspunsul: nu stie, dar nu poate sa dea drumul la eliberarea conturilor, deoarece programul nici acum nu ii da voie. In cateva zile este ziua de salariu si din pacate a sa le trimita inca o rata de 1/3 salariu deoarece angajatorul inca n-a primit scrisoarea pentru stingerea datorie.
Intrebare: Imi poate explica cineva ce s-o fi intamplat? Am vreo metoda sa rezolv problema asta in doua-trei zile?

Am o presupunere, dar pe care nu o pot dovedii:
Doamna cu propririle mi-a repetat de mai multe ori doua fraze:
1. Daca plateai toata datoria, adica si ceea cu poprirea si ceea mai recenta sigur ti se eliberau conturile.
2. Nu ma lasa programul sa-ti eliberez conturile
Fiind informatician, aceste doua fraze pentru mine inseamna, ca iti voi elibera conturile cand o sa fi pe 0 cu datoriile sau eventual noi vom fii datori tie!
Ce parere aveti?

Alte discuții în legătură

În 2012 mi s-a pus proprire pe conturi, a fost executată suma dar în 2017 s-a trimis proprire pe salariu direct la sediul firmei. cum se procedează în cazul unei duble popriri? KrmenM99 KrmenM99 In 2012 mi s-a pus proprire pe conturi ,in 2017 s-a trimis proprire pe salariu direct la sediul firmei ( proprirea era ptr aceeași sumă si datorii - amenzi ... (vezi toată discuția)
C.a.r-ul se ia in considerare cand se calculeaza poprirea pe salariu a unui angajat unic intretinator de familie? marianapruteanu marianapruteanu Am 3 popriri pe salariu,provenite de la niste credite neachitate la timp la banci,precum si un C.A.R.Sunt unic intretinator de familie,sotul meu neavand niciun ... (vezi toată discuția)
Poprire cont puse de anaf Mary136 Mary136 Buna ziua, Am avut o datorie la anaf de 50 lei de prin 2015. Am avut un pfa, am lucrat vreo 2 luni si imi bagasem deduceri personale, dar pt ca am lucrat asa ... (vezi toată discuția)