avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cetateni non UE , Republica Moldova
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cetateni non UE , Republica Moldova

Buna ziua,

In cazul in care se vor angaja cetateni din Republica Moldova, pe pestul de soferi, permisul este valabil sau trebuie sa obtina permis in RO?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:06, 6 August 2018
OUG 195/2002
art.83
(1) Au dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice din România, dacă îndeplinesc condițiile prevăzute la art. 20 și art. 23 alin. (1), titularii permiselor de conducere naționale valabile, eliberate de autoritățile:
a) statelor membre ale Convenției asupra circulației rutiere, prevăzută la art. 82 alin. (2);
b) statelor membre ale Uniunii Europene;
c) statelor cu care România a încheiat un tratat privind recunoașterea reciproca a permiselor de conducere auto.

(2) Pentru a conduce un autovehicul pe teritoriul României, persoanele care sunt titulare ale unui permis de conducere național eliberat de autoritățile unui stat care nu este membru al Convenției asupra circulației rutiere și nici membru al Uniunii Europene ori cu care România nu a încheiat un tratat privind recunoașterea reciproca a permiselor de conducere auto trebuie să posede și permis de conducere internațional.

In lista statelor membre ale Convenţiei asupra circulaţiei rutiere emitente de permise de conducere naţionale ce pot fi schimbate fãrã examinarea sau testarea deţinãtorilor unor astfel de permise este cuprinsa si Rep.Moldova.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permisul coducere kosovo Ciresar Ciresar Cum poate circula in mod legal un cetățean kosovar care are viză de ședere în România, daca permisul de conducere obtinut in tara sa nu ii este ... (vezi toată discuția)
Cetateni tunisieni buna ziua, am o cunostinta care ar dori sa ... Mamicaingrijorata Mamicaingrijorata cetateni tunisieni Buna ziua, am o cunostinta care ar dori sa aduca in tara mana de lucru. Soferi. Ce acte trebuiesc emise si de unde ...cetatenilor din ... (vezi toată discuția)
Permis conducere canada cristoc cristoc Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca o persoana (cetatean roman) cu permis de conducere emis in Canada poate lucra in Romania pe masina unei companii ... (vezi toată discuția)