avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declarație notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declarație notariala

Bună.... Aș dori să vă întreb dacă se poate da o declarație la notariat cu suma pe care trebuie să mi-o dea fostul soț, totodată să fie specificat și termenul. Cât costă o asemenea declarație pentru suma declarata de 10000 euro.
Va mulțumesc!
Ce reprezintă suma?
Dacă e doar o declarație nu trebuie neaparat dată la notar.
Dacă e partaj mergeți la notar.
Dacă e contract puteți merge la notar.
Dacă vreți protecție juridică și o previziune ă efectelor juridice mergeți mai întâi la avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Da, este vorba despre partea pe care vrea sa mi-o dea la sfârșitul anului viitor și as dori dacă se poate sa dea o declarație în acest sens.
Îmi puteți spune cât costa acest act?

Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Erzsike72 a scris:

Da, este vorba despre partea pe care vrea sa mi-o dea la sfârșitul anului viitor și as dori dacă se poate sa dea o declarație în acest sens.
Îmi puteți spune cât costa acest act?

Sa v-o dea ca ce? Ca imprumut/ca sulta in urma unui partaj,/ca despagubire/ ca pensie/ca indemnizatie?
Daca ati dat divort, ati facut partajul si i s-a stabilit obligatia sotului de a va achita o sulta, aveti deja acel act de partaj, prin care a fost stabilita suma.
Nu va mai trebuie nici o declaratie. El este obligat sa va dea banii in baza actului de partaj.
Dupa ce va primiti sulta, trebuie sa dati o declaratie notariala ca ati primit banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sultei - conditii MihaelaBog MihaelaBog Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In urma divortului am convanit de comun acord cu fostul sot sa primeasca sulta si sa imi cedeze dreptul de ... (vezi toată discuția)
Am convenit cu fostul soț să-i plătesc 15.000 de euro despăgubire pentru apartament. cum trebuie să procedez? aura19731991 aura19731991 Buna ziua.am cazut cu fostul sot de acord ca eu sa ii platesc suma de 15000euro.sa il despagubesc.am in apartament cu 3 camere si nu am partajul facut.ce acte ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune la notar adriana80 adriana80 Buna seara. Apelez la experienta dumneavoastra pentru a ma lamuri intr-o problema. In urma decesului socrului meu, s-a facut succesiunea standard intre sotie ... (vezi toată discuția)