avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda penala

Neplatirea amenzii penale duce la inchisoare cu executare sau poate fi si alta modalitate de a plati?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:09, 9 Mai 2018
Dacă persoana condamnată, cu rea-credință, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuiește cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. În cazul înlocuirii pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii, unei zile-amendă îi corespunde o zi de închisoare.
În cazul în care pedeapsa amenzii nu poate fi executată în tot sau în parte din motive neimputabile persoanei condamnate, cu consimțământul acesteia, instanța înlocuiește obligația de plată a amenzii neexecutate cu obligația de a presta o muncă neremunerată în folosul comunități. Unei zile-amendă îi corespunde o zi de muncă în folosul comunității.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat definitiv - schimbare condamnare liviu9a liviu9a se poate comuta pedeapsa cu amenda sau control judiciar la o sentinta in executare? (vezi toată discuția)
Noul cod penal kuykpopyk kuykpopyk care va fi noul cod penal... ma intereseaza pentru infactiuni la codul rutier. pentru acuzatiile conducere fara permis si conducerea unui autoturism ... (vezi toată discuția)
Comunicare minuta penală liviu1976 liviu1976 \"In baza art 335 al 2 Cu art. 396 al 10 Cpp condamna pe inculpatul------la 5400 lei amendă penală, respectiv 180 zile amendă, cuantumului unei zile amendă ... (vezi toată discuția)