Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit profit

O firma platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor opteaza incepand cu data de 01.04.2018 sa devina platitor de impozit pe profit, fiind indeplinite conditiile de incadrare, Avand in vedere ca desfasoara activitate mixta, restaurant , bar si ale activitati de prestarii servicii, este obligata si la plata impozitului specific incepand cu data de 01.04.2018?
Cel mai recent răspuns: emilia cosa , utilizator 09:29, 10 Mai 2018
Da, Legea 170/2016:

Art. 1. - Dispoziţii generale
Prin derogare de la prevederile titlului II (Impozit profit) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, prezenta lege reglementează impozitul specific pentru persoanele juridice române care desfăşoară activităţi corespunzătoare codurilor CAEN: 5510 - "Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare", 5520 - "Facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată", 5530 - "Parcuri pentru rulote, campinguri şi tabere", 5590 - "Alte servicii de cazare", 5610 - "Restaurante", 5621 - "Activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente", 5629 - "Alte servicii de alimentaţie n.c.a.", 5630 - "Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor".

Cand plateati impozit micro aplicati Cod Fiscal:

ART. 47 - Definiția microîntreprinderii

(1) În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplinește cumulativ următoarele condiții, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
(2) Prevederile alin. (1) se aplică și persoanelor juridice române care intră sub incidența Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activități. Prevederile prezentului titlu prevalează față de prevederile Legii nr. 170/2016.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprinderi Xabi Xabi Buna,as vrea sa aflu daca microintreprinderile platesc sau sunt exceptate de acest impozit specific...multumesc (vezi toată discuția)
Impozit specific sau nu? gabriela-jupanschi gabriela-jupanschi Buna ziua. La 1 ianuarie 2018 societatea trece de la impozit mixt ( impozit pe profit si impozit specific) la impozit venit microintreprindere, cifra de ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar turism, aplicabil de la 1 ianuarie 2017 Daniela Belingher Daniela Belingher Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti in ce masura aceasta noua reglementare ma afecteaza si daca acest impozit va trebui platit si in urmatoarea situatie: - ... (vezi toată discuția)