avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am achiziționat o mașină adusă din Italia care ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am achiziționat o mașină adusă din Italia care ulterior s-a dovedit a fi furată, și mi-a fost confiscată. Am fost pe rând martor, suspect și ulterior inculpat, ce contestații pot face?

Buna ziua,am achizitionat o masina adusa din Italia de la un cetatean roman,cand am duso sa fac rar pt a o inmatricula in Romania a fost retinuta de catre politie pe motiv ca ar fi furata.Am fost audiat in calitate de martor o data si inainte de a trimite la procuror dosarul a completat declaratia politistul.Acum mi-a venit solutia cum caci am fost acuzat de tainuire(care a clasat-o)dar fara sa mi se comunice de catre politist si masina a dispus sa o restituie cetateanului italian pe care nu-l cunosc.Intrebarile mele sant;Nu trebuia sa mi se aduca la cunostinta calitatea de suspect ulterior inculpat si ce contestatii pot face.Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solutia de la cine? De la procuror? Cum ati fost acuzat daca nu ati primit ordonanta de suspect emisa de politie? Ce scrie in ordonanta de clasare? Cu articol si text de lege, care este temeiul clasarii? Plangeri si contestatii puteti face, insa in concret depinde cu privire la ce anume act sau masura procesuala.
nu am primit ordonanta de suspect si in temeiul art 314 alin1 lit a si art 315 alin 1 lit rap la art 16 lit b teza 1 din cpp dispune clasarea cauzei de tainuire-art 270 alin 1 cp si in temeiul art 255 cpp restituirea autoturismului cetateanului italian
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu privire la clasare nu aveti ce si de ce sa faceti ceva pentru ca initial s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem, cu privire la fapta (de tainuire) si practic, ulterior, nu s-a mai continuat urmarirea penala cu privire la suspect (si deci probabil nici nu exista o ordonanta de suspect). Iar comunicarea ordonantei de clasare catre dvs s-a facut nu in calitate de fost suspect, ci in calitate de alta persoana interesata, pentru ca aveti un interes in cauza cu privire la autoturism. Cat priveste masura restituirii autoturismului catre cetateanul italian, aveti la indemana contestarea masurii prin introducerea unei contestatii in termen de 3 zile de la comunicarea ordonantei, la judecatorul de drepturi si libertati de la instanta careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond, in temeiul art.250 cod procedura penala.
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2018
trandafir2, moderator
Multumesc,nu-mi trimiteti un model,de contestatie, va rog
Nu am astfel de modele de acte (fiecare asemenea act are particularitatile sale), pentru model, fie cautati dvs pe net, fie apelati la un avocat din baroul proximitatii dvs, fie intrati pe acest site la sectiunea Consultanti si stabiliti acolo un contact cu cine doriti dvs. Bafta multa !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 341 alin.6 lit. b cod proc. pen. crimxm crimxm Buna ziua, Am calitatea de petent intr-o cauza penala, finalizata cu \"clasare\" de catre Parchetul d.p.l.Jud sect.... Am depus Plangere in temeiul art 340 ... (vezi toată discuția)
Necitare făptuitori plângere împotriva soluției de clasare art. 341 c.p.p. Primul Primul Bună ziua! Sunt parte vătămată într-un dosar penal. Prin rechizitoriu s-au dispus: 1. Trimiterea în judecată a Suspectului 1. 2. Clasarea ... (vezi toată discuția)
Lovire sau alte violente yomahh yomahh In data de 13.04.2014, prietena mea, in timp ce se afla intr-un local public , a fost lovita cu un pahar in zona fetei, provocandu-i vatamari ce au necesitat ... (vezi toată discuția)