avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... art. 341 alin.6 lit. b Cod proc. pen.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

art. 341 alin.6 lit. b Cod proc. pen.

Buna ziua,
Am calitatea de petent intr-o cauza penala, finalizata cu "clasare" de catre Parchetul d.p.l.Jud sect....
Am depus Plangere in temeiul art 340 Cpp, admisa cu succes in temeiul art. 341 alin.6 lit. b Cpp. Judecatorul trimite cauza la proc. pentru a completa urmarirea penala.
Doresc sa stiu de la Dvs. cei avizati, ce urmeaza. Mai exact termenele si procedura transmiterii actelor de la Judecator pana la Organul de cercetare pen.
Ma intereseaza in mod deosebit "Incheierea finala" cu motivele si argumentele Instantei. Mai exact de unde o pot lua..
Precizez ca aceasta s-a redactat in 11.07.2016.

Multumesc anticipat !

Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:01, 16 Noiembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
dar nu a fost deja trimis la parchet?
din 11.07.2016 pana acum...a trecut ceva

Multumesc pt raspunsul promt!


~ Conținut șters la cerere ~
Pana sa primesc raspunsul de la Dvs., am gasit-o la judecatorie. :))) Bine ca m-ati indrumat acolo ca la Parchet imi crestea barba ca lui Nic. Iorga...
Mai am o intrebare :
Daca instanta a dispus desfiintarea celor 2 Ordonante, probele care au fost administrate in cauza printre care si expertiza grafica (avantajoasa partii adverse) care s-a facut fara participarea subs.(parte vatamata) mai sunt luate in considerare in dosar, sau se dispun altele de catre procuror?

Multumesc frumos!
@crimxm, imi permit sa intervin, pentru ca nu ati primit inca un raspuns si a trecut ceva timp.

Incheierea judecatorului va ajunge la parchet, iar apoi printr-o ordonanta se va dispune restituirea cauzei catre organul de cercetare penala pentru completarea urmaririi penale, iar acesta va proceda in consecinta. Prin ordonanta se vor mentiona si actele procesuale care urmeaza a fi efectuate, probele ce trebuiesc eliminate, neregularitatile din acte ce trebuiesc remediate, s.a.m.d. Insa, atentie, este important sa stiti ca nu este obligatoriu ca urmarirea penala sa se finalizeze cu o solutie care sa va fie favorabila dvs. (in calitate de persoana vatamata), ci poate fi valabila si varianta in care se va dispune din nou clasarea.

Va spun asta, doar ca sa fiti pregatit psihic, pentru doamne fereste inca o solutie de clasare.

Alte discuții în legătură

Are procurorul obligația de a cere judecătorului anularea unor acte când constată falsuri în înscrisuri oficiale? soparla62 soparla62 INTRBARE : Cand procurorul constata falsuri in inscrisuri oficiale dar faptele sunt prescrise are acesta obligatia sa ceara judecatorului de camera ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - nelamuriri Nina1 Nina1 S-a format un dosar penal ca urmare a plangerilor pentru infractiuni de fals si uz de fals impotriva a trei persoane: o persoana fizica ce a realizat falsuri ... (vezi toată discuția)
Drepturi procesuale dangisca dangisca In 2011 am facut plangere penala impotriva unui ofiter de politie pentru abuz in serviciu. Cu toate ca inscrisurile sun clare din punctul meu de vedere, ... (vezi toată discuția)