avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Maternitatea
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Maternitatea

Buna ziua am lucrat 6 luni din 04.10.2017 pana in 01 .05.2018 dar mi-am bagat lichidare la zi daca in decursul acesta as ramane însărcinată as putea beneficia de maternitate !multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:26, 9 Mai 2018
Ce inseamna maternitate in cazul dvs.? Concediu pre si postnatal sau concediu pentru cresterea copilului ?
Concediu pentru cresterea copilului
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă existenta unui c.i.m.activ, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010 (somaj, elev/student /masterand la zi, concedii medicale etc..

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediul de crestere al copilului in caz de concediere Bianca.laura90 Bianca.laura90 Buna seara, As vrea sa stiu daca am dreptul la concediul prenatal, respectiv concediul de crestere al copilului in cazul in care am fost concediata pe motiv ... (vezi toată discuția)
Prenatal Betismihis Betismihis Dacă muncesc doar pana la 5 luni de sarcina după care îmi dau demisia , mai pot primi indemnizația de creșterea a copilului pana la vârsta de 2 ani a ... (vezi toată discuția)
Buna seara - intrare în ccc Apostol valeriu Apostol valeriu Ptr indemnizatie familiar îndeplinesc conditiile am lucrat in ultimile 12 luni si as vrea sa intru in ccc,patronul meu vrea sa întrerupă contractul s munca ... (vezi toată discuția)