avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara - intrare în ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara - intrare în ccc

Ptr indemnizatie familiar îndeplinesc conditiile am lucrat in ultimile 12 luni si as vrea sa intru in ccc,patronul meu vrea sa întrerupă contractul s munca dar am vazut ca e nevoie si de dovada suspendării contractului si nu de întreruperea lui,cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:18, 1 Septembrie 2017
1. Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă existenta unui c.i.m.activ, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010 (somaj, elev/student /masterand la zi, concedii medicale etc..

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......

2. Prin urmare, fie daca ajungeti la intelegere privind incetarea c.i.m. , fie va suspenda c.i.m. , veti beneficia de indemnizatia pentru CCC daca indepliniti conditiile mentionate in lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de creștere copil si insarcinata cu cel de al doilea Claudia123494 Claudia123494 Buna seara. Am nascut in martie 2019. Ccc am pana pe 21 mai 2021. Voi naste in iulie 2020. Va trebui sa anunt din nou la locul de munca faptul ca sunt ... (vezi toată discuția)
Prenatal Betismihis Betismihis Dacă muncesc doar pana la 5 luni de sarcina după care îmi dau demisia , mai pot primi indemnizația de creșterea a copilului pana la vârsta de 2 ani a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului danyela_ng danyela_ng Buna ziua! Sunt angajata la o firma din iunie 2015 (cu un salariu brut de 1231) iar in prezent sunt insarcinata in 4 luni.Daca imi dau demisia in luna ... (vezi toată discuția)