avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea se imparte daca?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea se imparte daca?

de curand a decedat tatal meu si problema ar fi cum se imparte mostenirea cand el a divortat de mama de acum 24 ani iar copiii au fost imartiti prin hotatate judecatoreasca unul la un parinte iar celalalt la alt parinte. acum fiecare copil are aceleasi drepturi sau nu?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 11:44, 30 Octombrie 2009
Nu este real ceea ce vi s-a spus. Indiferent carui parinte ati fi fost incredintata, dreptul de mostenire se mentine asupra bunurilor ambilor parinti.
la succesiunea tatalui dvs. au vocatie succesorala : sotul supravietuitor, daca acesta s-a recasatorit si copiii dansului .
nu are relevanta daca copiii au fost incredintati prin hotarare judecatoreasca celuilalt parinte.
vocatie succesorala au toti descendentii, fie ca sunt din casatorie, din afara casatoriei /adoptati.
copii au drept de mostenire indiferent de care din parinti au fost crescuti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire camelia190609 camelia190609 buna ziua! o familie are doi copii.cum se imparte mostenirea in cazul in care unul dintre parinti decedeaza? si mai am o nelamurire: o familie are doi copii ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu mai multi succesibili George_anonim George_anonim Buna ziua, Am un caz de mostenire in familie, mama si tata sunt la a doua casatorie, mama are un copil, iar tatal are doi copii din casatoriile anterioare. ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune michelle2011 michelle2011 Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)