avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fraudă prin Western Union și posibil furt ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fraudă prin Western Union și posibil furt identitate: cum pot recupera banii pe care i-a ridicat altcineva în locul tatălui meu?

Buna ziua, am trimis suma de 2500euro+comision 90euro prin western union catre tatal meu, pentru a fi ridicati din franta. Am facut acest lucru deoarece voiam sa cumpar o masina de la un "vasazica proprietar" care urma sa se intalneasca cu tatal meu in Lille. Tatal meu locuieste in Brussels si pentru a-i demonstra prezenta in Franta, "proprietarul" a cerut dovada unui transfer prin Western Union. Am facut transferul, i-am trimis poze fara codul de tranzactie, dar respectivul mi-a zis ca a verificat si nu poate vedea tranzatia pe site-ul western union: [ link extern ] .
In momentul cand tatal meu a ajuns in Lille, "asa zisul proprietar" nu a venit, iar cand am sunat la western union, mi s-a spus ca banii au fost ridicati din Paris, tatal meu fiind doar in Brussels si Lille, in decursul celor 3 zile, cand au avut loc, transferul si conversatiile legate de transfer.
Asadar, cu ajutorul numelui tatalui si a codului obtinut prin site-ul WU fantoma, probabil cu un buletin fals, "persoana" respectiva a ridicat banii in locul tatalui meu.
Am deschis un caz de frauda la WESTERN UNION, am depus plangere la politia locala. Ce mai pot sa fac? Mentionez ca am fost victima unui caz de frauda si posibil tatal meu victima unui furt de identitate.
Ce as putea sa fac pentru a recupera banii ?
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Radutz , utilizator 13:36, 22 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai puteti da acatiste sau pune sare, cu conditia sa gasiti unde s-o puneti.
Cat timp oare vom mai vedea astfel de spete in care indivizi platesc si trimit si justificativul de plata cu datele transferului?!?
Cand dati banii faceti efortul sa ganditi, sa cititi ce scrie in formular si sa intelegeti cum functioneaza WU.
De ce a trebuit trimisa dovada tranzactiei, ce prezenta trebuia verificata in Franta sau la Poplaca daca plata oricum o facea tatal dvs in cash?!?
Pe dovada tranzactiei datele tatalui si ale dvs sunt mentionate, cu datele dvs si cele ale tatalui s-au ridicat banii.
WU nu este responsabil de proasta utilizare a serviciilor sale.
Nu aveti ce face, va trebui sa treceti sumele respective la rubrica pierderi.
Dar cum poate cineva cu un buletin fals sa ridice banii si sa sa plece bine mersi fara ca nimeni sa nu sanctioneze asta?
Plangerea dvs trebuie depusa la politia nationala romana, nicidecum cea locala.
Totodata, e recomandat ca tatal dvs sa depuna plangere penala la politia nationala din Franta.

Recomand sa fie depuse plangerile in Romania cat si in Franta, deoarece dvs sunteti proprietarul banilor, iar tatal dvs urma sa intre in proprietate prin intermediul Western Union. Practic, amandoi ati fost afectati de aceasta fapta penala.

Ce nu pot intelege insa este de ce era nevoie sa-i transmiteti detaliile tranzactiei Western Union proprietarului masinii. Pe acesta il intereseaza sa vanda masina si sa-si primeasca pretul convenit, nicidecum sa stie in ce modalitate ii trimiteti bani tatalui.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un act de identitate fals de o calitate relativ buna, in Ro costa de la de 400 la 500 RON, in Fr 150 € (costul depinde si de ce model de CI sau pasaport vorbim, Ro, De, Fr, etc...).
Cei specializati in astfel de excrocherii au tot utilajul necesar, carduri virgine, etc... (deci revine si mai ieftin , o investitie de 500-600 € care permite in jur de 12000 de excrocherii)!
Functionarul de la ghiseul WU din Paris sau de la Poplaca nu este un expert in depistarea de falsuri si nu este rolul lui sa faca pe politistul.

Cand puneti astfel de intrebari ne spuneti iarasi ca nu vreti sa cititi, sa intelegeti ceea ce cititi, dar , cautati responsabilitatile altora,
Inca o data, pe formularul WU este clar specificat ca utilizatorul serviciului de transfer este responsabil de secretul datelor tranzactiei.
Ori, acolo unde dvs dezvaluiti datele personale ale celui care transfera si ale celui care primeste, beneficiaza de transfer, DVS nu respectati regulile de utilizare ale WU.
Deci nu veti putea evoca responsabilitatea celui care asigura tranzactia, in speta, WU.

Plangerile, atat cele de la Paris cat si cele la Poplaca nationala nu au sanse sa descopere autorii excrocheriei.
Am vizionat inregistrari video facute la ghiseele WU din Bruxelles, Aachen, Paris si Lyon.
Imposibil de identificat persoana, excrocii cunosc amplasarile camerelor de supraveghere.
Pentru a dezmembra o astfel de retea trebuiesc puse in opera mijloace materiale si umane importante cu coordonare inter-europeeana.
Ori, o astfel de actiune a fortei publice nu se declanseaza oricum si in nici un caz pt ca intr-o tara obscura un utilizator nu stie ce utilizeaza.
Autoritatile publice De si Fr au lansat acum cativa ani campanii nationale de informare ale publicului De si Fr impotriva acestui tip de excrocherii, deci pe plan local plangerile, pt acest tip de excrocherie, practic au disparut.
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2019
Demos, utilizator
Cine nu casca ochii casca punga. Si-a frecat mainile domnul, la ce chilipir a dat peste el, superpret ptr o supermasina ...dar a uitat sa bage un ochi si pe net, inainte sa trimita banii. Daca ar fi facut-o, si-ar fi dat seama ca la teapa asta veche nu mai "cotizeaza" nimeni. Bani pierduti, si afirm chiar ca imi pare bine. Prostia se plateste. Cat despre WU, o sa iei de la ei praful de pe toba. Nu sunt ei responsabili de iresponsabilitatea pacalitului...

Alte discuții în legătură

Am rugat un prieten să transfere, prin western union, 4500 e în germania de pe numele lui pe numele meu, dar când am ajuns acolo suma era ridicată de altă persoană. ce pot să fac? AndreiDori AndreiDori Cum pot recupera banii depusi pe numele meu? Acum cateva zile am cazut intr-o capcana ...trebuia sa iau o masina...etc. Am rugat un prieten sa imi faca ... (vezi toată discuția)
Țeapă prin western union. cum e posibil ca banii pe care mi i-am trimis să fie ridicați de altcineva? Viorel65 Viorel65 Cum pot recupera banii? Am vrut sa cumpăr o mașina , am virat 3000 de € prin Western Union cu ridicare in Germania tot de mine! Cum e posibil ca ... (vezi toată discuția)
Frauda bancara AndreiGabriel1234 AndreiGabriel1234 Buna ziua,in urma cu doar o saptamana am fost victima unei fraude si de aceea va cer ajutor.Vroiam sa-mi cumpar o masina si am intrat pe mercador unde am si ... (vezi toată discuția)