avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prezentare concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prezentare concediu medical

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu opinii privind urmatoarea speta.
Pe data de 03.05.2018 la ora 08.00 (ora de incepere a programului) i se prezinta unui salariat, angajat de 1 zi, notificarea de desfacere a contractului de munca conform art.31 alin.3 prin care i se comunica incetarea contractului de munca incepand cu data de 03.05.2018. Bineinteles ca nu vrea sa o semneze, deci i s-a trimis prin posta cu confirmare de primire.
Tot in data de 03.05.2018 i se desface contractul de munca si se inregistreaza in revisal. Si aceasta decizie a fost trimisa cu confirmare de primire.
Pe data de 04.05.2018 fostul salariat se prezinta la firma cu un concediu medical avand incepere din data de 02.05.2018.
Cum ar trebui sa procedeze angajatoul in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 13 Mai 2018
In acest caz, concediul medical suspenda contractul de munca, inclusiv pe perioada de proba si , prin urmare, angajatorul va trebui sa anuleze incetarea c.i.m..
Azi am constatat ca certificstul de concediu medical este incomplet.
Mergeti la medicul emitent sa vi-l completeze corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim- concediu medical andreadia andreadia Buna! Va prezint pe scurt o situatie ivita la o societate. O persoana a fost data in somaj, i-a fost data instiintarea in legatura cu preavizul. ... (vezi toată discuția)
Desfacere disciplinara a contractului de munca aittu aittu La ce data se transmite in revisal desfacerea disciplinara a unui contract de munca in conditiile in care in dispozitie scrie ca inceteaza CIM la data ... (vezi toată discuția)
Demisie sanducatanas sanducatanas Un salariat,ospatar,isi depune demisia la 17.10.2011.Conform Legii i se acorda un preaviz de 20 de zile.Salariatul nu se mai prezinta la serviciu din data de ... (vezi toată discuția)