avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajament de confidențialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajament de confidențialitate

La muncă, am fost rugat să semnez un angajament de confidențialitate. Acesta, în cuprinsul său, conține clauza de confidențialitate și cea de neconcurență. Clauza de neconcurență a fost introdusă greșit, nerespectând art. 21 alin. (2) din Codul Muncii. Am impresia că acest angajament a fost introdus doar pentru intimidare.

Totuși, angajamentul de confidențialitate este diverit de clauza de confidențialitate/neconcurență? Are valoare actul pe care l-am semnat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 10 Mai 2018
Cam greu de dat un raspuns , fara a se vedea continutul exact al documentului ... informatii generale vi se pot furniza si fara sa avem in fata acest document.

In drept , exista principiul "pacta sunt servanda" ... forţa obligatorie a contractului - „Contractul valabil încheiat are putere de lege între părţile contractante” (art. 1270 alin. 1 Cod Civil).
Oricum, ca fapt divers, nu intenționez să nu respect condițiile puse. Sunt disponibil, dacă există interes, să trimit și o copie a actului respectiv, pentru o lămurire mai exactă.
Aveți adresa de mail în profil, dacă în Forum nu se poate posta conținutul actului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract aditional fara data gabriella222 gabriella222 Buna ziua, Am si eu o intrebare: Cit de valabil este un contract aditional care nu are data, fiind semnat de ambele parti? Cit de importanta este data ... (vezi toată discuția)
Angajament de confidentialitate Daniela.g Daniela.g Pot fi obligata sa semnez asa ceva sub denumirea de angajament de confidentialitate: \"Sa nu particip in calitate de proprietar, asociat, salariat, sau agenti ... (vezi toată discuția)
Clauze de neconcurenta in acord de confidentialitete? alceci alceci Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Sunt angajata de ceva timp la o firma de plasare forta de munca. Abia acum angajatorul ma obliga se semnez ... (vezi toată discuția)