avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj credit nevoi personale cu ipoteca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj credit nevoi personale cu ipoteca

Buna ziua.Avem o refinantare credite nevoi personale cu ipoteca.Acum am ajuns la divort.Creditul este pe numele sotului,luandu-se in calcul si venitul meu.Ipoteca insa este pe locuinta proprietatea mea dobandita prin mostenire.Cum se face in acest caz partajul?Sotul ameninta in permanenta ca daca depun actele de divort nu plateste rata pentru ca eu si copilul sa ramanem pe drumuri.Mentionez ca intre timp eu am intrat in somaj si din cauza unor probleme de sanatate (operatie de neoplasm)este foarte posibil sa ies in pensie de boala. Va multumesc
danika1 a scris:

Buna ziua.Avem o refinantare credite nevoi personale cu ipoteca.Acum am ajuns la divort.Creditul este pe numele sotului,luandu-se in calcul si venitul meu.Ipoteca insa este pe locuinta proprietatea mea dobandita prin mostenire.Cum se face in acest caz partajul?Sotul ameninta in permanenta ca daca depun actele de divort nu plateste rata pentru ca eu si copilul sa ramanem pe drumuri.Mentionez ca intre timp eu am intrat in somaj si din cauza unor probleme de sanatate (operatie de neoplasm)este foarte posibil sa ies in pensie de boala. Va multumesc.

Locuinta nu va face obiectul partajului, fiind bunul dv. propriu deoarece a fost dobandit prin mostenire. In consecinta, nu se pune problema achitarii vreunei sulte sau a atribuirii imobilului.
Cat priveste creditul de nevoi personale, daca in cererea de partaj nu veti introduce si banca in calitate de tert, hotararea nu ii va fi opozabila bancii.
Cititi cu atentie contractul de imprumut cu banca. Posibil ca printre caluzele contractuale sa fie trecuta si posibilitatea popririi veniturilor debiotrului in caz de neplata a ratelor.
mai economic ar fi sa mai stati cu omul pana achitati banca (daca nu mai aveti f mult timp de plata).
daca nu dispuneti de bani, e mai greu sa va separati...
prin partaj, apartamentul e sigur al dvs, dar creditul il ve-ti imparti, daca banii au fost folositi in casa.Daca au fost folositi numai de el, trebuie dovedit .In afara de asta, banca va fi reprezentata sigur la procesul de partaj pt ca apare ipoteca pe apartament
si nu uitati de taxa de timbru de partaj de 3 %, platita in avans de reclamant.
asa ca ori il mai suportati, ori va intelegeti asupra ratelor, partajului.
daca nu se poate nicicum, consultati un avocat inainte de a face pasul spre divort.
Avem o refinantare credite nevoi personale cu ipoteca.Acum am ajuns la divort.Creditul este pe numele sotului,luandu-se in calcul si venitul meu.Ipoteca insa este pe locuinta proprietatea mea dobandita prin mostenire

Numai bunul asupra caruia s-a constituit ipoteca nu constituie obietul partajului .( e un bun dobandit dintr-o mostenire).

In schimb , bunul dobandit in timpul mariajului e supus impartelii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor si partaj miti1956 miti1956 buna ziua va rog sa -mi dati niste sfaturi .Fata mea vrea sa divorteze au un copil minor de 8 ani si o locuinta comuna pe care au cumparat-o impreuna ... (vezi toată discuția)
Asigurarea pe ap ipotecat nu e datorie comuna? micheller micheller Sunt in proces de partaj cu sotul. Avem de partajat un credit comun, care insa este garantat numai de mine prin ipoteca asupra apartamentului pe care l-am ... (vezi toată discuția)
garant într-un contract de credit ipotecar pentru un apartament bun comun. pot prelua creditul dacă fostul soț refuză să mai achite ratele? mariaevelina mariaevelina Buna ziua Dupa casatorie in 2008 am contractat impreuna cu fostul sot un credit ipotecar. Divortati din dec 2017, sentinta de divort ne-a dat dreptul mie ... (vezi toată discuția)