avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INDEMNIZATIA DE 85%
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INDEMNIZATIA DE 85%

BUNA AM SI EU O INTREBARE
DACA CINEVA A LUCRAT IN AFARA ADICA IN GERMANIA CELE 12 LUNI INAINTE DE NASTERE SI DUPA ACEEA A VENIT IN ROMANIA PRIMESTE INDEMNIZATIA PENTRU CRESTEREA COPILULUI IN ROMANIA . COPILUL ARE CETATENIE ROMANA SI CERTIFICAT DE NASTERE DIN ROAMNIA
VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 12:56, 1 Noiembrie 2009
buna seara
Am o mare nelamurire pe care va rog tare mult sa mi-odezlegati si anume :
voi naste in mai 2010 si in ultimile 12 luni (mai 2009-mai 2010) am urmatoarea situatie
mai 2009- 8 zile lucrate efectiv,concediu fara plata 2 zile si restul somaj tehnic
iunie2009 -8 zile lucrate efectiv,concediu fara plata 3 zile si restul somaj tehnic
iulie 2009 6 zile lucrate efectiv,concediu fara plata 4 zile si restul somaj tehnic
Va rog sa-mi spuneti daca beneficiez de indemnizatia de crestere copil si daca da cum se va calcula ,se va lua in calcul si suma reprezentand somajul tehnic sau nu?
Buna ziua. Am o nelamurire. Am fost pana la 31 Octombrie somera. Sunt insarcinata in luna a-2-a si as vrea sa stiu unde pot plati taxele/asigurari pentru ca dupa ce nasc sa pot beneficia de concediu si indemnizatie de ingrijirea copilului. Mentionez ca nu intrevad prea curand o angajare. Va multumesc
Nu aveti unde sa le platiti , doar sa va angajati sau sa luati indemnizatia de somaj...care intra si ea in calul.
Somajul s-a incheiat ieri 31 Octombrie 2009.
Ma interesa daca as putea eu plati din mana fara a ma angaja.
Am fost onesta la interviuri, nu am ascuns acest lucru.Sarcina ma impiedica sa ma angajez.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Va sfatuiesc sa mergeti la casa de sanatate. Puteti face contract individual de asigurare si sa platiti contributie la sanatate (pentru a putea beneficia de pachetul de baza, daca nu sunteti coasigurata la sot).
Ca sa beneficiati apoi de indemnizatie de concediu maternal (126 de zile), trebuie sa faceti de pe acum contract de asigurare si la Fondul ptr. concedii si indemnizatii si sa platiti 0.85% din salariul minim (sau numai la acesta, trebuie sa intrebati la Casa de sanatate, nu stiu sigur)

Faceti-va totusi un calcul daca merita.

Oricum, daca nu aveti venituri in cele 12 luni inaintea nasterii copilului, nu aveti cum sa beneficiati de indemnizatie ptr. concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani. Poate beneficiaza tatal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Mihta Mihta Buna ziua, Sunt intr-o situatie in care nu stiu daca pot beneficia de indeminzatia pentru crestere copil. In data de 31 ianuarie 2009 mi s-a incheiat CM ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - indemnizatie crestere copil goangamika goangamika Buna am si eu niste nelamuriri poate ma ajuta cineva,eu sunt angajata din 27 noiembrie 2013,si am ramas insarcinata iar data probabila a nasteri este 3 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Th.elle Th.elle Buna ziua! Am nevoie de niste detalii mai concrete in legatura cu indemnziatia pentru cresterea copilului. Am lucrat pana la 1 septembrie 2018 fara pauze din ... (vezi toată discuția)