avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Am lucrat 2 ani si 7 luni cu contract nedeterminat luxemburghez pe teritoriul Belgiei.De comun acord cu angajatorul acesta ma concediat. Ulterior facandu-mi un contract pe o perioada determinata de 2 luni pe contract belgian.
(La sfarsitul luni Ianuarie mi s-a incheiat contractul de Luxemburg iar angajatorul mi-a facut contract determinant de Belgia pe o perioada de 2 luni pana la 31 martie.
In momentum de fata angajatorul a trimis actele necesare in Luxemburg, respectiv in Belgia pentru formularele U1 si C4. )
Cu aceste formulare ,U1si C4 pot veni in Romania pentru a beneficia de somaj din Luxemburg si Belgia.
Mentionez ca nu am avut resedinta in Belgia, angajatorul a oferit locuinta de serviciu.
Am sunat la AMOGM Giurgiu, iar persoana respectiva mi-a spus ca:pot beneficia de somaj daca dovedesc ca nu am avut resedinta in Belgia,acesta fiind de 350 lei si un procent din vechimea in munca.Pentru mai multe informatii am suna la AMOGM Bucuresti.Cei de acolo mi-au spus ca trebuie sa ma angajez in Romania o peroiada de timp, ca apoi sa fiu concediata si ulterior se pot lua in calcul U1si C4.
Cu aceste doua formulare statul roman este obligat sa-mi acorde somaj la standardele celor doua tari(la cat am cotizat)

Multumesc

Alte discuții în legătură

Formularul u1 stefania_pantea stefania_pantea Buna seara, am aflat de la colegii de munca de alta nationalitate ca ei beneficiaza de somaj prin obtinerea formularului u1. As dori sa stiu daca este adevarat ... (vezi toată discuția)
Statut somer in belgia dar angajat in romania AdinaAmandina AdinaAmandina Buna ziua, In curand voi fi data in somaj in Belgia. Se poate sa ma angajez in Romania pe timpul somajului din Belgia?(in acest caz as avea 2 surse de ... (vezi toată discuția)
Somaj, asigurari sociale si indemnizatie de crestera a copilului gabriela1908 gabriela1908 Buna ziua, Am lucrat in Regatul Unit cu contract pe perioada determinata 6-7luni/an in ultimii 7ani.in luna octombrie 2015 am terminat contractul si am ... (vezi toată discuția)