avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Statut somer in Belgia dar angajat in Romania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Statut somer in Belgia dar angajat in Romania

Buna ziua,

In curand voi fi data in somaj in Belgia.
Se poate sa ma angajez in Romania pe timpul somajului din Belgia?(in acest caz as avea 2 surse de venit in paralel). Este legal?

Alt topic: ce documente ar trebui sa cer angajatorului belgian care sa imi serveasca la constituirea dosarului de pensie in Romania?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 23 Octombrie 2014
Fiind tari care fac parte din comunitatea europeana nu puteti beneficia de somaj intr-una si de drepturi salariale intr-alta. Vedeti cazurile multor persoane din Spania, Italia, Belgia carora li s-a suspendat somajul , ba mai mult au fost obligati sa restituie sumele incasate.
Solicitati de la casa de pensii ce anume documente va sunt necesare pentru a cumula pensia din strainatate cu cea din Romania.
1. Solicitati la Casa de Pensii de care apartineti cu domiciliul in Romania sa va dea formularul E207 = "Certificat pentru cariera asiguratului".

2. Dupa ce il completati il depuneti tot la Casa de Pensii (luati si numar de inregistrare) care se va ocupa de trimiterea lui in Belgia si de primirea lui.
@ AdinaAmandina

Trebuie sa verificati legislatia belgiana cu privire la posibilitatea de a cumula somajul cu alte venituri din salarii.

FormularuL E207 il obtineti din Belgia de la Oficiul National de Pensii (ONP).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii de asigurari sociale platite in alta tara membra ue aprov1961 aprov1961 Am 26 de ani lucrati in Romania si voi lucra in alta tara membra UE (Belgia) cu contract de munca acolo.Deci voi cotiza acolo. Ce se va intampla cu contributia ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas ctin85 ctin85 Mama are pensie de urmas din 2009, inca dinainte ea a fost plecata InfoVodafone italia, unde a lucrat cu acte in regula. La 62 de ani mai poate iesii la ... (vezi toată discuția)
Pensie Lucica60 Lucica60 Lucrez in Italiacu contract de munca, platesc contributii, insa as vrea sa ma intorc acasa ; as dori sa stiu ce documente trebuie sa cer pentru a-mi adauga ... (vezi toată discuția)