avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 153 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Activitate microintreprindere legal sau nu?
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Activitate microintreprindere legal sau nu?

Buna ziua!O firma nou infiintata cu cod caen 7112 (inginerie si consultanta tehnica) care a fost infiintata de o persoana ce nu are legatura cu aceasta meserie (este contabil) poate factura servicii de consultanta tehnica fara a avea angajat un inginer?
Serviciile ar urma sa fie prestate efectiv de o alta persoana care este inginer mecanic si care este angajat cu contract de munca la alta firma.
Ar putea fiscul sa considere aceasta activitate ca fiind nelegala desi el ar urma sa plateasca impozi de 3% pe ceea ce factureaza?
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:15, 12 Mai 2018
Problema nu la fisc este ci la cei la care veti presta acea consultanta tehnica.Nu poate pleca de la dumneavoastra din partea firmei un document care sa aiba semnatura a cuiva care nu are un contract de munca cu firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat juridic-va rog! miki72 miki72 Buna ziua!O firma nou infiintata cu cod caen 7112(inginerie si consultanta tehnica)care a fost infiintata de o persoana ce nu are legatura cu aceasta meserie ... (vezi toată discuția)
Pot face proiecte de constructii civile pe cod caen 7112? george_fcs george_fcs Buna ziua, Sunt de profesie inginer constructor si doresc sa inffintez o firma de proiectare. Codul CAEN al societatii va fi 7112. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Oug 114 art. 66 cosminsalagean cosminsalagean Daca o firma are codul caen 7112 ( activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea ), iar domeniul de activitate este proiectarea tevilor unei ... (vezi toată discuția)