avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divortez! Actul de donatie poate fi atacat in instanta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divortez! Actul de donatie poate fi atacat in instanta?

Buna ziua! Am nevoie de ajutor!
Urmeaza sa divortez. Casatoria a durat 9 ani. Inainte de casotorie mama avea un ap de doua camere in care am locuit cu sotul un an , dupa care mama l-a vandut si banii de pe acel ap ni i-a dat noua impreuna cu alti bani pt a ne lua un ap de 3 cam. La achizitinarea axcestui ap noi am pus in 2001 doar 1000 de euro, restul sunt bani de la mama. Problema e ca apartamentul este pe numele meu si al sotului, mama e procurator de fonduri, dar din greseala notarului, care probabil nu a inteles ce vroia mama defapt, s-a trecut in act ;ca mama doneaza fiicei si ginerelui suma respectiva pt ap. Daca mama nu vroia sa ma protejeze pe mine de un eventual divort ca acum, nu se mai trecea procurator de fonduri..treaba cu donatia trebuia sa fie doar pt mine..dar..ea , mama, pana anul trecut a trait cu impresia ca in caz de divort sotul nu primeste nimic..offffffffff.Cum pot sa atac accest act de donatie?Ajutati-ma va rog? Exista vre-o sansa?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 23:15, 30 Octombrie 2009
Intr-o casatorie care s-a consemnat la oficiul starii civile la domiciliul unde traiti, daca ati venit in acea casatorie cu bunuri care v-au apartinut, inclusiv acel act de donatie, sunt lucruri care nu sunt puse in discutie-va apartin de fapt si de drept! Actiunea de divort isi urmeaza cursul!
Este destul de coplicat dar nu imposibil, mai ales daca mama dvs traieste.In contract nu e stabilit cat la suta intelege sa doneze dvs. si cat sotului, nu?..acesta este doar un exemplu...de aceea e mai bine sa apelati la un av., nu de alta dar riscati prea mult...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj asdfgh!1 asdfgh!1 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Codebitor pensionar la un credit ipotecar vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua. Am si eu o situatie. Eu si sotul meu am vandut garsoniera soacrei mele pentru a ne cumpara un apartament. Pentru restul sumei de bani o sa facem ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea unui imobil, o suma a noastra si una a mamei mada_g mada_g buna ziua, eu cu sotul meu dorim achizitionarea unui imobil dar nu avem toata suma, suma pe care o avem revine din darul de nunta,dar la banca este pusa pe ... (vezi toată discuția)