avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data transmitere Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data transmitere Revisal

Buna ziua,
Pot transmite Revisalul duminica cu data de începere a activității, luni, 14.05.2018?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 13 Mai 2018
Din punctul meu de vedere, DA, pentru ca trebuie transmis cu cel putin o zi inaintea inceperii activitatii.
HG 905/2017
Art. 4
(1) Transmiterea registrului către inspectoratul teritorial de muncă, cu datele prevăzute la art. 3 alin. (2), se face după cum urmează: Jurisprudență (2)
a) datele prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. a) -i) se transmit cel târziu în ziua anterioară începerii activității de către fiecare persoană care urmează să se afle într-un raport de muncă cu angajatorul în baza unui contract individual de muncă;
....

Codul Muncii
art.16
...
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii.
...

In speta, se poate doar transmite online.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata! cristin20 cristin20 Ce presupune trecerea angajatilor de pe o firma pe alta a aceluiasi angajator? intocmirea dosarelor de personal, operare si transmitere revisal a CIM cu o zi ... (vezi toată discuția)
Termen inregistrare contract individual de munca VELASCO VELASCO Care este termenul de inregistrare a CIM la inspectoratul teritorial de munca, cu mentionarea pe contract a acestui numar, indiferent de denumirea ... (vezi toată discuția)
Transmitere act aditional bugetari BOSKY BOSKY Care este termenul de transmitere act aditional in Revisal pt bugetari? (vezi toată discuția)