avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Detector de metale \"detinut\" fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Detector de metale "detinut" fara autorizatie

Buna ziua .
Astazi m-am trezit cu 5 "domni" cu un mandat de perchezitie pe numele meu pentru detinerea si VANZAREA unui detector de metale fara autorziatie. Treaba sta in felul urmator : Detectorul nu este al meu, este al unui prieten decedat (recent) care a ajuns la mine acum 5-6 zile . L-am predat politiei, iar in declaratie am scris ca anuntul era pus la cererea prietenului (asa a si fost) si ca nu am acte pe el (factura este pe numele prietenului si este al lui ) . In declaratie am mai scris ca nu am vorbit ca cu persoanele care m-au sunat (desi am fost contactat telefonic in legatura cu anunutul , i-am trimis la plimbare spunadu-le ca prietenul a murit). si ca nu am folosit detectorul vreodata, chestia asta vazadu-se in starea in care a fost gasit : dezmbembrat in cutie fara urme de folosire. Eu am un avocat bun , dar va intreb pe voi : Ce pot patii in cel mai rau caz? Se poate da o pedeapsa privativa de libertate pentru o astfel de jucarie ?
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2018
masterica14, utilizator
Scuze de asa mare intarziere dar acum am intrat și am văzut.
Amenințarea fata de ei era următoarea.
Aparatul tău detecta metale, adică puteai găsii ceva din epoca fierului oricând. Datând începerii înaintea erei noastre este considerata artefact aparținând patrimoniului. Deci legea este corecta. Nu am nici o nevoie sa țin cu ei. Îmi pare rau

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detector de metale vvs1977 vvs1977 am cumparat din piata de vechituri un detector de metale simplu neprofesional si din pacate nu am reusit sa ajung la politie ( cunparat recent ) in urma cu ... (vezi toată discuția)
Situatie test poligraf andrewculda andrewculda Buna ziua! Ma numesc Andrei Culda, sunt inscris nou pe acest forum tocmai pentru a afla raspuns la cateva intrebari. In urma cu ceva timp un coleg de-al ... (vezi toată discuția)
Trecere de pietoni greu vizibila sabin cj sabin cj Accident In 7.12.2008 am condus un Mitsubishi Colt in Cluj-Napoca si, pe timp de lapovita, intuneric perfect si carosabil murdar, am lovit o batranica ... (vezi toată discuția)