avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Comisia de disciplină
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Comisia de disciplină

Bună ziua! Lucrez intr o instituție de învățământ și fac parte din comisia de disciplină a acesteia. În urma unor sesizări primite impotriva unei colege, consiliul de administrație al unității a convocat comisia de disciplină. În calitate de președinte al comisiei am prezentat convocarea colegei cu pricina, precum si actele plangerilor care stau la baza acestei convocări. Dna a refuzat să semneze de luare la cunoștință convocarea, a încercat să intimideze întreaga comisie prin amenințări diverse. A mai spus că va veni cu avocatul la data stabilită de comisie. Întrebare: atât timp cât nu vine în fața unui instanțe de judecată, are ce căuta cu avocatul? Noi, ca și comisie, ar trebui să vorbim cu dumneaei sau cu avocatul? Trebuie să primim sau nu avocatul în cadrul acestei comisii? Vă mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 14 Mai 2018
Codul Muncii
art.251
....
(4) In cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un avocat sau de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.


In speta, persoana in cauza paote veni la comisia de disciplina insotita de un avocat... nu aveti cum sa refuzati prezenta avocatului la cercetarea disciplinara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie de cercetar disciplinara Anonimmus Anonimmus Buna ziua, Am revenit cu câteva întrebări. Săptămâna trecută am primit o Convocare pt cercetare disciplinara, unde nu s-a specificat obiectul ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara cata8 cata8 Daca un salariat lipseste 3 zile de la locul de munca se face cercetarea disciplinara, prin convocator. Mai este necesara convocarea acestuia daca se stie ca ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara elagrosu elagrosu va rog sa-mi spuneti daca pot solicita sa fiu asista de avocat pe parcursul cercetarii disciplinare ? (vezi toată discuția)