avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil conceput in timpul căsătoriei cu un alt barbat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil conceput in timpul căsătoriei cu un alt barbat

Buna ziua
În luna martie am divorțat de fostul soț.in timpul căsătoriei am rămas însărcinată cu un alt bărbat și o sa nasc în luna august.Daca ma căsătoresc cu tatăl copilului înainte de naștere o sa poata recunoaște copilul si sa fie trecut pe numele lui?
Va puteti casatori.

Insa copilul a fost conceput in timpul casatoriei.

Prin urmare, tatal este prezumat a fi fostul sot.

Dumneavoastra, ori tatal biologic puteti promova o actiune de tagada de paternitate.

Fostul sot poate da o declaratie notariala , de unde sa rezulte ca nu este tatal biologic.

Uzand de proba testimoniala, precum si de proba cu inscrisuri, ori interogatoriu, puteti evita expertiza medico-legala, efectuata in vederea determinarii filiatiei fata de tata.

Examenul serologic complex este 840 lei, se efectueaza la INSTITUTUL "MINA MINOVICI " din BUCURESTI .

Totusi, unele instanta dispun efectuarea unei expertize medico-legale, aceasta reprezentand o proba stiintifica,neadministrand alte probatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test de paternitate denisamoraru denisamoraru O persoana a fost casatorita,s-a despartit in fapt si a facut un copil cu un alt barbat,copilul fiind trecut pe numele fostului.Dupa o perioada a divortat,este ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am o întrebare am un copil de 4lunite și primăria ... Oana Cazacu Oana Cazacu Bună ziua am o întrebare am un copil de 4lunite și primăria refuza sa îmi dea certificat de naștere copilul fiind conceput în august anul trecut și ... (vezi toată discuția)
Tata biologic. Juve1312 Juve1312 Vreau sa recunosc un copil care s-a nascut inafara casatoriei nostre. Precizez ca atat mama copilului este casatorita cu altcineva(copilul ii poarta numele ... (vezi toată discuția)