avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... TEST DE PATERNITATE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

TEST DE PATERNITATE

O persoana a fost casatorita,s-a despartit in fapt si a facut un copil cu un alt barbat,copilul fiind trecut pe numele fostului.Dupa o perioada a divortat,este tot cu tatal copilului si vrea sa-l treaca pe numele acestuia.Fostul sot nu este de gasit si ce trebuie sa faca , ea fiind pe numele de domnisoara,tatal biologic pe numele lui si copilul pe numele fostului sot !?!MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: denisamoraru , utilizator 13:48, 22 Noiembrie 2018
Buna seara! Cred că am înțeles ce vreți să spuneți: trebuie să îl caute pe fostul soț, să meargă împreună cu acesta la Curtea de Casatie, in București,după câte știu și va fi numai o înfățișare: amândoi trebuie să recunoască faptul că acel copil nu s-a nascut din relatia lor, sa semneze niște acte...ceva de genul. Daca nu, este greu! Tatăl biologic trebuie să își reclame drepturile de tata biologic, să îl dea in judecată pe fostul soț sau pe mama copilului si necesar: trebuie să facă testul ADN, așa îi va cere instanta, iar testul știu ca era în jur de 2700-3000 lei, acum nu știu cât mai este. Bafta! Nu sunt avocat, dar știu de la o situație similară.
Nu i adevărat!
Este necesar sa l acționați in judecată pe fostul soț pentru a putea stabili identitatea biologica a minorului , adică a se stabili cine este tatăl biologic al copilului
si daca fostul ei sot nu este de gasit alta posibilitate nu exista ? desi adevaratul tata biologic vrea test ADN SI SA TREACA COPILUL PE NUMELE LUI ??????


avocatmaria a scris:

Nu i adevărat!
Este necesar sa l acționați in judecată pe fostul soț pentru a putea stabili identitatea biologica a minorului , adică a se stabili cine este tatăl biologic al copilului

Este incidenta actiunea de tagada de paternitate.

Aceasta poate fi promovata de catre mama, de copil prin reprezentant legal, si de catre tatal biologic .

Actiunea se introduce in contadictoriu cu tatal mentionat pe certificatul medico-legal.

In probatiune, solicitati proba cu inscrisuri si expertiza medico-legala.( cea serologica este mai putin costisitoare, in jur de 840 lei, se efectueaza la INSTITUTUL"MINA MINOVICI"- DIN BUCURESTI .

Expertiza poate fi efectuata si la SERVICIUL DE MEDICINA LEGALA din judetul unde domiciliati , daca instanta este cu acord cu aceasta varianta.

Precizati si proba testimoniala, cu 2 martori, daca instanta aprecieaza acest mijloc de proba ca fiind util, pertinent si concludent pentru solutionarea cauzei.

Succes.

va rog frumos sa-mi explicati pe intelesul meu prima propozitie din raspunsul dvs "este incidenta actiunea de tagada de paternitate" ......sa inteleg ca fostul sot al fiicei mele despre care nu mai stie nimic de 16 ani trebuie sa fie citat si prezent la tribunal ,sau este deajuns proba cu doi martori si expertiza de stabilire ADN ,respectiv expertiza medico legala ?Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate Ildikoavram Ildikoavram Buna ziua , As avea o rugăminte să mă îndrumați care este cea mai scurta varianta (in timp ) și cu mai puține complicații pentru problemuță mea . ... (vezi toată discuția)
Copil conceput in timpul căsătoriei cu un alt barbat Marco6 Marco6 Buna ziua În luna martie am divorțat de fostul soț.in timpul căsătoriei am rămas însărcinată cu un alt bărbat și o sa nasc în luna august.Daca ma ... (vezi toată discuția)