avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la somaj

in 17 nov.am un an lucrat la o firma, salar brut 750 lei, in mana 470 lei.as dorii sa stiu daca plec in somaj ce suma as lua ca ajutor de somal.si ce perioada. multe multumiri
Cel mai recent răspuns: titiana , utilizator 13:11, 30 Octombrie 2009
am inteles.o ultima intrebare - deci pot primii somaj sau nu?si cam ce suma? multumesc si imi cer scuze de deranj.
Puteti beneficia daca:
Art. 34 Lg 76/2002
(1)ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a)au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
- incetati raporturile de munca din motive neimputabile dvs. - nu plecati din societate de bunavoie, concediata disciplina etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj - disponibilizare colectiva crisn crisn Buna ziua, De la 1 iulie ma va da in somaj,prin disponibilizare colectiva,la care in contractul colectiv se mentioneaza de salarii compensatorii. Intrebare ... (vezi toată discuția)
Somaj Mariana Petriuc Mariana Petriuc de ce indemnizatie de somaj beneficiaza un salariat cu studii superioare cu o vechime de 34 ani in munca? (75 + 10)% din salarul minim brut pe tara (750 lei) ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj hornea marioara hornea marioara lucrez la o sc cu contract de munca pe perioada nedeterminata de 6 ore din 2007 si modificata 4 ore din iulie 2009.IERI SEFA A ADUS O ANGAJATA NOUA \'DE ... (vezi toată discuția)