avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire conturi pentru o obligațiune fiscală ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire conturi pentru o obligațiune fiscală plătită

Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutați cu un sfat in legătura cu următoarea situație:
In data de 3.05.2018 am constat ca am toate conturile bancare blocate fara sa stiu motivul. In data de 7.05.2018 am mers la ANAF pentru afla motivul popririi si aici aflu ca mi s-a facut poprire pe toate conturile pentru un venit din despagubiri din data de 12,05.2013, suma pe care am achitat-o in data de .7. 06.2013. Am aratat chitanta si mi s-au dat decizii de ridicare a masurilor de executare silita pentru fiecare banca in parte. In data de 8.05.2018 aflu de la 2 bancii ca mi s-au retras suma de 2889 RON.
In data de 8.05. 2018 primesc somația pentru poprire. Trimit email cu situație nu mi se raspunde. Sun la ANAF și vb cu cineva, ii explic situația și imi spune ca trebuie sa fac o cerere de restituire si ca nu am datorii.
Astăzi merg sa fac cerere la ANAF și aflu ca banii care i-am plătit in 2013 sunt plătiți in alt cont al anafului și ca sunt acolo iar ei am obligațiune fiscală in alt cont și ca prima data trebuie sa fac cerere de îndreptare sa cer sa mi se scoată banii dintr-un cont și sa ii pun in alt cont conform situație date de ei astăzi. Iar ptr suma de 2889 sa fac cerere de solicitare. Le am făcut pe amândouă. Vreau sa fac contestație pentru abuzul făcut și sa îmi recuperez banii deoarece nu cred se va rezolva așa ușor. Întrebarea este cum trebuie sa procedez și pentru ce trebuie sa fac contestație. Va Multumesc!

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite - deblocare cont anotherone anotherone Buna seara. Am primit o notificare prin care mi s-a pus poprire pe contul bancar. Motivul? Amenda ratb in valoare de 250 lei. Am depus suma respectiva pe ... (vezi toată discuția)
Poprire diurna Dinu_Aurelian Dinu_Aurelian Buna seara,am si eu o problema,ca majoritatea celor care vi se adreseaza...a fost pusa in aplicare o poprire pe numele meu,mi-au fost blocate conturile,a fost ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am nevoie de ajutor si dupa îndelungi cercetări ... dresdros12 dresdros12 Bună ziua! Am nevoie de ajutor si dupa îndelungi cercetări am găsit aceasta platformă, unde sper ca voi găsi răspunsuri la intrebarile mele. La data ... (vezi toată discuția)