avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua! Am nevoie de ajutor si dupa îndelungi ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua! Am nevoie de ajutor si dupa îndelungi cercetări ...

Bună ziua!
Am nevoie de ajutor si dupa îndelungi cercetări am găsit aceasta platformă, unde sper ca voi găsi răspunsuri la intrebarile mele.
La data de 12 aprilie s-a instituit o poprire pe numele meu, suma totala pe care trebuia sa o datorez fiind de aproximativ 1,300 de lei. In acel moment, din unul dintre conturile mele au fost retrași aproximativ 700 de lei. Ulterior m-am prezentat la unul dintre ghișeele ANAF pentru a restitui restul sumei, si anume, 600 de lei. Doamna de la ghișeu mi-a oferit doar o chitanță care atesta faptul ca am achitat 600 de lei. Am solicitat o adresa de sistare a popririi, insa dumneaei mi-a spus faptul ca banii care mi-au fost luați din cont nu ajunsesera la ANAF, prin urmare nu mi-a putut oferi documentul.
Am considerat ca trebuie sa aștept cateva zile lucrătoare, verificand constant telefonic atat cu banca cat si cu ANAF ul daca banii au ajuns la ei. La aproximativ 3 săptămâni dupa plata integrala a sumei, am avut o discutie cu o doamna de la ANAF care m-a înștiințat ca poprirea a fost ridicata, suma a fost platitita integral, banii de la banca au fost recepționati, si acest lucru ar trebui sa fie vizibil in conturile mele. Însă nu a fost chiar așa.
Am vizitat sucursala băncii in care am contul încercând sa identific unde ar fi problema, rezolvând abia astazi, pe data de 5 mai, problema conturilor blocate. Am avut 3 conversații telefonice cu doamnele de la banca, toate confirmandu-mi faptul ca adresa de sistare a popririi a fost recepționata si totul este in regula. Ulterior acestui lucru, am dorit sa verific la departamentul HR al firmei in care lucrez daca si dânșii au primit aceasta adresa. Aici, din pacate, acestia mi-au spus ca nu le-a fost transmis nimic.
Am revenit cu un telefon catre doamna de la ANAF care spre surprinderea mea mi-a spus ca nu imi poate transmite o adresa de sistare a popririi deoarece suma nu a fost plătită integral, cei 700 de lei retrasi din cont nefiind recepționati catre ei. :)
Acum, dupa aceasta poveste alambicata si întortocheată, va întreb cum as putea rezolva aceasta situație si cum au putut sa imi deblocheze conturile fara ca poprirea sa fie sistata, asa cum a susținut doamna de la ANAF? Conturile sunt deblocate, totul a revenit la normal însă nu as vrea sa las lucrurile așa, deoarece presupun ca exista posibilitatea ca in momentul virării salariului in cont sa mi se retraga o noua suma de bani.

Mulțumesc celor care au citit pana aici si aștept părerile voastre.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 14:43, 5 Mai 2023
Sfatul meu este sa mergeti la ANAF cu extrasul de cont din care rezulta ca au plecat* catre dumnealor cei 700 lei si cu chitanta cu care ati platitt restul de 600 lei si sa nu plecati de acolo pana nu aveti confirmarea, o adresa... ca ati platit toata suma...

Nu va ajuta cei de la ghiseu... cereti sa discutati cu cineva superior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite - deblocare cont anotherone anotherone Buna seara. Am primit o notificare prin care mi s-a pus poprire pe contul bancar. Motivul? Amenda ratb in valoare de 250 lei. Am depus suma respectiva pe ... (vezi toată discuția)
Poprire pe carduri mihai_40 mihai_40 acum aproximativ 2 ani am luat o amenda in valoare de 1000 de lei din care ulterior nu am reusit sa achit decit 300 de lei din totalul sumei,iar in momentul ... (vezi toată discuția)
Datorie banca schimb valutar cris885 cris885 Buna ziua, Acum 1 luna am avut o propriere de 42 de lei pe care am platito. Pe instiintarea de poprire erau trecute mai multe banci. Am sunat la fiecare banca ... (vezi toată discuția)