avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Taxe si impozite - deblocare cont
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Taxe si impozite - deblocare cont

Buna seara.

Am primit o notificare prin care mi s-a pus poprire pe contul bancar. Motivul? Amenda ratb in valoare de 250 lei. Am depus suma respectiva pe card. Banii sunt blocati insa nimeni nu a retras acea suma. De ce? I-am pus sa achit amenda . In urmatoarele zile imi voi primi salariul. Inseamna ca si salariul va fi blocat? As dori ca maine sa imi fie deblocat contul, sa fie retrasi acei bani. Deblocarea contului se face imediat sau trebuie sa astept? Pe cine ar trebui sa contactez avand in vedere ca cei de la banca mi-au spus ca se va retarge automat suma....nu s- a retras?

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 9 Iulie 2017
anotherone, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 16:11, 10 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic este operatie care se poate solutiona intr-un timp foaret scurt
Practic ,cum angajatii care trebuie sa retraga sumele care fac obiectul blocarii conturilor au un bagaj mare de activitate,nu se confrunta cu neajunsurile titularilor conturilor blocate,activitatea de deblocare conturi se face mult mai greu decat blocarea acestora
Pentru deblocare cont,incercati sa insistati la inspectorul bancar
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariul îl veți putea ridica cu buletinul de la casieria băncii.
Cel puțin 66% din salariu sunt obligați prin lege să vă elibereze.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca poprirea este de la organ de executare fiscala (ANAF, Primarie, Consiliul Local etc), poprirea se plateste la 3 zile calendaristice.
Pentru ca Banca sa poata debloca un cont poprit, este necesar sa intre in posesia adresei de sistare a popririi din partea organului de executare care a infiintat-o, in original, sau daca poprirea se achita integral din sistemul intern al bancii, aria popriri.

Cel mai bine ar fi sa discutati direct cu banca pentru a debloca situatia.

Daca dureaza rezolvarea problemei, salariul il puteti ridica de la ghiseul bancii dar nu de la bancomat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire diurna Dinu_Aurelian Dinu_Aurelian Buna seara,am si eu o problema,ca majoritatea celor care vi se adreseaza...a fost pusa in aplicare o poprire pe numele meu,mi-au fost blocate conturile,a fost ... (vezi toată discuția)
Blocare / deblocare cont salariu cristi.a cristi.a Buna ziua, Am o poprire pe conturi pentru care compania la care lucrez achita 50% din venitul meu in contul execturului. Cealalta jumatate merge in contul ... (vezi toată discuția)
Este legal ca pentru o poprire,care este achitata, banca să ... elsussy elsussy Este legal ca pentru o poprire,care este achitata, banca să îmi blocheze întreaga sumă aflată in cont? Ce as putea face ca banca să îmi permită ... (vezi toată discuția)