avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare de acasa la varsta de 16 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare de acasa la varsta de 16 ani

Poate un minor ce a împlinit varsta de 16 ani jumate sa plece de la părinți daca acesta nu mai doreste sa trăiască cu ei?
Legea prevede că domiciliul legal al minorilor este la părinți. Minorul ar putea să își dorească mai devreme de vârsta majoratului să plece din cuibul părintesc, în special fetele, atunci când întâlnesc un băiat fără de care ele cred că nu mai pot trăi. Totuși, ar trebui să se gândească bine, să încerce să anticipeze și consecințele acestei plecări. Să cântărească bine dacă esteo decizie înțeleaptă. Dincolo de asta, pentru a vă răspunde la obiect, minorul, dacă plecă de acasă, părinții lui /ei vor alerta autoritățile, ar putea începe un scandal, consecințele ar putea să fie mai rele decât își imaginează. În final, dacă ar mai sta doi ani acasă, unde nu are atâtea griji și și-ar termina și școala, ce ar fi? :)
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2018
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Si daca acasa ii un mediu nesupotabil si copilul poate ajunge pana la sinucidere numai pentru a nu sta cu ei?

Ana Cristina Margu Birou de mediator a scris:

Legea prevede că domiciliul legal al minorilor este la părinți. Minorul ar putea să își dorească mai devreme de vârsta majoratului să plece din cuibul părintesc, în special fetele, atunci când întâlnesc un băiat fără de care ele cred că nu mai pot trăi. Totuși, ar trebui să se gândească bine, să încerce să anticipeze și consecințele acestei plecări. Să cântărească bine dacă esteo decizie înțeleaptă. Dincolo de asta, pentru a vă răspunde la obiect, minorul, dacă plecă de acasă, părinții lui /ei vor alerta autoritățile, ar putea începe un scandal, consecințele ar putea să fie mai rele decât își imaginează. În final, dacă ar mai sta doi ani acasă, unde nu are atâtea griji și și-ar termina și școala, ce ar fi? :)

Depinde ce înțelegeți prin mediu nesuportabil. Copilul se poate adresa instituției numită Autoritate tutelară din cadrul primăriei de la domiciliu și să solicite efectuarea unei anchete sociale, pentru a fi constatate condițiile de locuit și dacă există rele tratamente asupra lui din partea familiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minori, plecare de acasa danyvas5984 danyvas5984 Un minor de sex feminin in varsta de 14 ani, a decis sa locuiasca cu un prieten major de sex masculin, acesta relatie nu include si acte sexuale, intrebarea ... (vezi toată discuția)
Fugitul de acasa la 16 ani tutu1 tutu1 prietena mea are 16 ani si vrea sa plece de acasa sa stea cu mine nu isi mai suporta parintii iar pe mine ma iubeste suntem impreuna de aproape 3 ... (vezi toată discuția)
Dragoste mare intre doi minori, plecare de acasa, consecinte elenaalexandra02 elenaalexandra02 Am și eu o curiozitate. O prietenă are o relație de un an și 3 luni , ea având vârsta de 13 ani jumate , iar el 16 ani , aproape 17. Părinții ei nu ... (vezi toată discuția)