avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident intersectie semaforizata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident intersectie semaforizata

Buna ziua,

Am fost implicat intr-un accident petrecut intr-o intersectie semaforizata. Am intrat in intersectie pe culoarea verde, cu intentia de a vira stanga si am oprit pentru a da prioritate. In momentul in care o masina aflata pe drumul cu prioritate s-a oprit la semafor, am inceput deplasarea, fiind lovit puternic de o alta masina.
Un martor al accidentului a spus ca el a vazut culoarea verde a semaforului de pietoni, a pus piciorul pe trecere, moment in care masina care m-a lovit a trecut prin fata lui cu viteza foarte mare. Din declaratia pietonului si din faptul ca alta masina a oprit la acel semafor, ar rezulta ca cel care m-a lovit a trecut pe rosu. De asemenea, el a recunoscut ca avea 80-90 km/h.
La politie s-a constatat ca eu sunt in intregime vinovat pentru neacordare de prioritate, politistul spunand ca "Viteza e relativa" si ca nu conteaza daca el a trecut pe rosu, eu nu i-am dat prioritate.
Se poate considera ca si el e vinovat? Are rost sa atac decizia in instanta?
Cel mai recent răspuns: crin84 , utilizator 11:33, 27 Martie 2017
Daca tot ce spuneti exista in scris sau inregistrat, sau daca martorul poate fi adus de dvs. in instanta, altfel conteaza doar ce e in PV.
~ Conținut șters la cerere ~
Atata timp cat nu ati plecat pe verde de la semafor, ci ati fost pe cedeaza trecerea trebuie sa i-o cedati. Poate celalalt a trecut pe galben ca sa nu incurce intersectia cu o eventuala oprire in mijlocul ei. Din punctul meu de vedere ati fi cam vinovat sau in cel mai bun caz culpa comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. va rog ajutati-ma cu un raspuns, astazi am avut un ... anca14cris anca14cris Buna seara. Va rog ajutati ma cu un raspuns, astazi am avut un accident rutier fara victime mai exact intr o intersectia trecand pe culoare verde a ... (vezi toată discuția)
Se poate traversa o intersectie pe culoarea galben a semaforului? Corneliuz Corneliuz In vechile coduri rutiere se spunea ca daca esti surprins de culoarea galben,dupa verde, si nu poti opri in timp util (siguranta) poti traversa intersectia. In ... (vezi toată discuția)
Problema dupa constatare amiabila ? erounecunoscut erounecunoscut Buna ziua, Am fost implicat intr-un [u]accident stupid[/u]. Venind pe un drum cu prioritate si intrand intr-o intersectie semaforizata am fost ... (vezi toată discuția)