avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Racordare curent electric
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Racordare curent electric

Buna seara!
În zona unde imi fac casa este cartier nou, un fost camp, nu există curent electric, ultimul stalp aflandu-se la aproximativ 300 m. Am fost la primărie la îndemnul vecinilor și am făcut cereri peste cereri pentru a aduce curent in aceasta zona. Ei spun că ar fi de datoria companiei de electricitate sa finanțeze (zic ca ar trebui un transformator in valoare de 3 mil. Nu se știe de ce...lei sau euro), iar compania spune că e treaba primăriei. Cei afectați suntem, evident, tot noi.
Va rog sa imi spuneti ce se poate face in acest caz. Cum trebuie sa procedez mai departe? Cui trebuie sa ma adresez?

Primăria are datoria de a asigura un minim de utilități in cazul in care terenul este trecut ca intravilan?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:29, 18 Mai 2018
In momentul in care ati primit autorizatie de ctie. de la primarie, asigurarea utilitatilor se afla in sarcina primariei.
Sunt o multime de aspecte, dar cele mai grele aspecte sunt legate de proiectele primariei si finantarea acestora.
Cand o sa vina sa va ceara votul, puteti sa-i obligati, sa va promita. Nu inseamna ca promisiunea se si respecta.
Ramane sa insistati la primarie impreuna cu vecinii dvs., aflati in aceeasi situatie.
O solutie mult mai sigura ar fi sa puneti mana de la mana si sa realizati extinderea retelei electrice. Costurile nu sunt simbolice.
Dvs. ati riscat construind intr-o zona fara utilitati disponibile, dintre care curentul electric este obligatoriu sa fie tras pana la limita proprietatii dvs. Daca pentru apa (fantana), gaze (butelie sau GPL) si canalizare (fosa septica) pot fi unele alte solutii, individuale, nu neaparat prohibitive ca pret, pentru curent electric este mai greu - un grup Diesel propriu plus depozit de motorina este mult prea costisitor.
Va multumesc de raspuns. Singura utilitate din zona este apa.
Cert este că primăria primite multe însă nu face nimic... toata comuna are curent electric, canalizare, apa, gaz si cred ca 80% asfalt. Cartierul acesta este chiar la intrare in comuna periferie cu orașul. As vrea sa ii pot "forta" sa se miste mai cu "talent".


Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Nu prea aveti metode de "fortare", doar bombardandu-i cu hartii semnate de toti cei aflati in aceeasi situatie.
Din pacate, fara aprobare de consiliu local si bani alocati din bugetul local este greu de crezut ca veti avea castig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie fosa septica narcisaruset narcisaruset Buna ziua Vecinul a inceput constructia unei fose septice la mai putin de 10 m distanta de fantana casei in care locuiesc. Avand in vedere ca nu mi-am dat ... (vezi toată discuția)
Racordare la gaz si canalizare Andrei1982 Andrei1982 Buna ziua As dori si eu sa pun o intrebare referitoare la racordarea la gaz si curent: Acum un an am cumparat o casa (intabulata) ... (vezi toată discuția)