avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie fosa septica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie fosa septica

Buna ziua

Vecinul a inceput constructia unei fose septice la mai putin de 10 m distanta de fantana casei in care locuiesc. Avand in vedere ca nu mi-am dat acordul si, totodata, acesta a replicat ca nu este de acord sa si-o puna in alta parte, va rog sa imi spuneti ce sanse sunt sa initiez o procedura in instanta pentru a-l obliga sa-si mute fosa.


Multumesc
Narcisa Ruset
Cel mai recent răspuns: narcisaruset , utilizator 09:35, 31 August 2018
Pentru amplasare fosa septica are nevoie de proiect avizat de catre DJSP si Agentia de mediu plus autorizatie de ctie. de la primarie. Autorizatia de ctie. poate fi data legal de catre primarie numai in baza acceptului vecinilor dat in fata notarului.
Puteti sesiza aceste institutii in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
In instanta, vecinul dvs. va trebui sa prezinte documente care autorizeaza constructia fosei septice.
Va pot fi utile informatiile de aici: www.avocatnet.ro/articol_118...
precum si prevederile din Ordinul MS nr. 119/ 2004 modificat si completat prin Ordin MS nr. 994/ 09.08.2018 (le gasiti pe internet).
Fosele septice vidanjabile prin care sunt îndepărtate apele uzate menajere și fecaloid-menajere provenite de la locuințele neracordate la un sistem de canalizare se amplasează la cel puțin 10 m față de cea mai apropiată locuință și sursă de apă.(art.34 Norma din 4 februarie 2014de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației)

Puteti promova si o actiune in instanta, prin care solicitati instanţei, ca prin hotărârea pe care o va pronunţa, să îl oblige vecin să îşi retragă lucrarea numită fosă septică pe amplasamentul prevăzut în proiectul autorizat şi vizat de Primărie şi să dispună obligarea acestuia la plata cheltuielilor de judecată.
Buna ziua

Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce distanta se poate amplasa o fosa septica fata de o gospodărie ... Teo15 Teo15 La ce distanta se poate amplasa o fosa septica fata de o gospodărie vecină care are fantana cu apa potabilă? Multumesc! (vezi toată discuția)
Buna seara, sunt in procedura de obtinere a unei autorizatiei ... dragos980 dragos980 Buna seara, sunt in procedura de obtinere a unei autorizatiei de construire pt o locuinta unifamiliala in Sinaia intr-o zona unde nu exista ... (vezi toată discuția)
Fosa septica Torrevieja Torrevieja La ce distanta trebuie instalata fata de gardul vecin (vezi toată discuția)