avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mașină avariată de persoană necunoscută. Nu am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mașină avariată de persoană necunoscută. Nu am CASCO, cum îmi recuperez paguba dacă vinovatul nu va fi identificat?

Buna ziua!

Astazi, in timp ce ma deplasam cu autoturismul personal pe o straduta din spatele blocului in care locuiesc, o persoana, probabil un copil, a aruncat de la etaj un balon plin cu apa, care a cazut pe luneta autoturismului, spargand-o in mii de bucatele. Cioburile au cazut peste copiii mei in varsta de 3 luni, respectiv 6 ani, care se aflau pe bancheta din spate in scaunelele lor. Din fericire au fost doar speriati, nu si raniti. Am sunat la Politia Locala, care m-a indrumat sa sun la Politia Municipala, iar operatorul de acolo a promis ca va trimite un echipaj la fata locului, insa au trecut cam doua ore si n-a venit nimeni.

Nu sper ca autorul va fi identificat, asa ca intrebarea mea este ce ar trebui sa fac in continuare, mai precis as vrea sa stiu daca prejudiciul imi poate fi reparat de vreo autoritate sau alta entitate, iar daca da, cum ar trebui sa procedez. Nu mai am asigurare CASCO de cativa ani, am RCA valabil.

Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 15:13, 23 Mai 2018
1. Este numai o supozitie, altfel as fi spus "copilul care a aruncat" si nu "copilul pe care il suspectez". Nu am probe, motiv pentru care nici nu am contactat parintii si nici nu am de gand s-o fac. Din nou aveti dreptate, este numai o supozitie faptul ca nu cred ca a intentionat sa provoace pagube. Vreau sa cred ca un copil de clasa a VIII-a (daca acesta a fost vinovat) are totusi atata discernamant incat sa nu vrea sa provoace pagube. Intr-adevar, nu a putut sa prevada posibilele consecinte ale distractiei sale, dar nu cred ca intentia a fost sa distruga ceva -- parere personala.

2.A. Da, m-am constituit parte civila intr-un dosar penal "in rem"; da, am comunicat criminalistilor care s-au deplasat la fata locului suspinciunea mea, cu titlu de suspiciune si fara sa pot sa ofer detalii despre persoana respectiva.

2.B. Sustin ce am postat initial, anume ca o persoana a aruncat un balon cu apa de la un etaj, balonul spargand luneta autoturismului meu. Intrebarea legata de asociatie era pur teoretica si o reformulez: "are asociatia vreo raspundere cu privire la actiunile membrilor asociatiei" (in sens restrans, legat de condominiumul respectiv) -- personal presupun ca nu, dar am zis sa intreb.

3. Da, as dori acest lucru, in secundar. In principal as vrea ca parintii copilului sa constientizeze ca fapta copilului pe care-l cresc si-l educa putea sa fie mai grava de atat.

4. Nu, ci numai de la cei raspunzatori.

5. Cred ca ati inteles gresit intrebarea mea teoretica legata de asociatie. Daca as fi fost in stare sa fac ceea ce presupuneti dvs. ca as intentiona, si anume sa-mi recuperez cu orice pret prejudiciul indiferent de la cine, atunci as fi fost deja la usa parintilor respectivi si nu as mai fi cautat solutii juridice pe forumuri. Masina am reparat-o cu geam de la dezmembrari, toti cei cu care am vorbit mi-au spus ca am scapat destul de ieftin asa ca repet, recuperarea prejudiciului ar fi bine-venita, dar nu este o prioritate.

Multumesc!
Buna ziua "bogde".

1. Ati specificat : "este numai o supozitie faptul ca ... ".
Este o "suspiciune rezonabila" ce trebuieste insotita de probe/dovezi. Daca/in cazul in care, acestea exista.
Personal consider ca aveti la dispozitie doua variante :
- obtineti elementele doveditoare "pe cont propriu" (precum am specificat intr-o postare anterioara);
- asteptati ca institutiile abilitate sa-si exercite indatoririle (daca trateaza aceasta speta cu celeritate, daca au timpul si personalul necesar disponibil, etc ...)
Sau, puteti primi raspunsul "stereotip" : caz clasat, autor necunoscut".
Decizia este doar a dumneavoastra. Va apartine.
2. Ati mentionat : "Intrebarea legata de asociatie era pur teoretica si o reformulez: "are asociatia vreo raspundere cu privire la actiunile membrilor asociatiei".
In situatia in care actiunile membrilor asociatiei de proprietari/locatari nu lezeaza interesele sau buna functionare a asociatiei (in conformitate cu statutul si regulamentele acesteia), raspunsul este simplu : NU.
In plus, va rog sa aveti in vedere faptul ca membrii acestei asociatii locuiesc in "condominiumul respectiv", precum detaliati, sau, sa spunem "comunitate", putin probabil sa va ofere sprijinul necesar in demersurile dumneavoastra.
Dar ? Cine poate sti ? Este posibil sa intalniti "oameni adevarati". Ar fi benefic. Incercati sa-i contactati.
3. Ati postat : "In principal as vrea ca parintii copilului sa constientizeze ca fapta copilului pe care-l cresc si-l educa putea sa fie mai grava de atat".
Exprimarea/gandirea dumneavoastra este mai mul decat apreciabila. Felicitari.
Incercati sa abordati parintii respectivului copil.
Dar nu de pe o pozitie "de forta".
Incercati calea amiabila. Va sugerez sa incepti discutia cu "nu am pretentii materiale". Posibil sa puteti, in aceasta situatie, sa aveti o conversatie cat se poate de cordiala. Si cu REZULTATE.
"Vorba buna mult aduce".
Ideea este in sensul de a nu se mai repeta asemenea incidente neplacute.
4. Referitor la "Daca as fi fost in stare sa fac ceea ce presupuneti dvs. ca as intentiona, si anume sa-mi recuperez cu orice pret prejudiciul indiferent de la cine ... ", cu respect va informez ca nu-mi permit sa fac presupuneri.
Am citit postarea dumneavoastra si am pus doar o simpla intrebare.
Din nou, felicitari pentru atitudinea dumneavoastra.
5. Va multumesc pentru explicatiile oferite.

Cu stima.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2018
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere sau .. ce ? ContSters240593 ContSters240593 Pe data de 5 aprilie, pisica mea a cazut de la etajul 5 si a spart luneta unei masini, parcata in fata blocului. In seara zilei cu pricina, suna la usa mea ... (vezi toată discuția)
Protocol predare-primire. constantin asandei constantin asandei Din asociatia noastra compusa dintr-un bloc cu trei scari a cate 20 apartamente fiecare, o scara s-a desprins constituindu-si propria asociatie de proprietari. ... (vezi toată discuția)
Parcare langa bloc MiriGeorge MiriGeorge Buna ziua Locuiesc la etajul 1 al unui bloc cu 4 etaje. Si eu si vecina de la parter ne parcam masinile sub geam. Intr-o dimineata la 5 s-a auzit un zgomot ... (vezi toată discuția)