avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prelungire contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prelungire contract de munca

am un contract de munca pe o perioada determinata ( 3 luni).in data de 4 noiembrie expira contractul dar n-am fost anuntata de nimic in legatura cu prelungirea lui.in mod normal,cu cate zile inainte trebuie sa fiu instiintata daca mi se mai prelungeste sau nu contractul?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:37, 30 Octombrie 2009
Art. 17. - (1) Anterior încheierii sau modificării contractului individual de muncă,
angajatorul are obligaţia de a informa persoana selectată în vederea angajării ori, după caz, salariatul, cu privire la clauzele esenţiale pe care intenţionează să le înscrie în contract sau să le modifice.
Deci ar fi trebuit sa primiti o informare in care sa se specifice o data ..... anterioara expirarii contractului,
Avand in vedere ca orice modificare trebuie comunicata, inregistrata la ITM in 5 zile............
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
titiana, utilizator
Daca angajatorul doreste prelungirea contractului, este valabil ceea ce a mentionat in postarea sa "titiana".

In situatia in care nu se doreste prelungirea contractului, nu exista nicaieri obligativitatea ca angajatorul sa va notifice (desi bunul simt o cere) si contractul va inceta de drept conform art. 56 lit j din Codul Muncii.

Oricum contractul tau nu a expirat, mai este pana la 04.11.2009
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
Gabriel George Mocanu, Consultant resurse umane
Eu va contrazic titiana, considerind prevederea data ca temei legal de dvs. valabila pt. CIM pe perioada nedeterminata (ca regula de incheiere a CIM) si aducandu-va ca argument contrariu prev. art.56 din Codul Muncii, care prevede la lit. j) incetarea de drept a contractului de munca la data expirarii termenului pentru care s-a incheiat. Cum CIM inceteaza in acest caz de drept, aceasta inseamna ca angajatorul nu are obligatia de a-i notifica salariatului faptul ca termenul urmeaza sa expire.
Deci ar fi bine sa contacteze angajatul pe angajator.
Succes.
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
ContSters36411, utilizator
Articolul 80 din Codul Muncii prevede la alineatul 3 ca un contract individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, dar numai inauntrul termenului prevazut la art. 82 si de cel mult doua ori consecutiv.
Alineatul 4 stipuleaza ca iIntre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata, dar numai inauntrul termenului prevazut la art. 82 , adica 24 de luni .

Alineatul 5 precizeaza ca sunt considerate contracte succesive contractele individuale de munca pe durata determinata, incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata .

Angajatorul nu este obligat sa va anunte incetarea contractului de munca , iar prelungirea CIM va poate fi anuntata oricand , pana sa expire aceste contract .
Pt. dl.Zaharia65_2
Eu nu am facut nici o referire la incetarea contractului, am crezut ca nu este necesar, am facut referire doar la modificarile contractului, daca am fost inteleasa gresit voi fi mai atenta.

Alte discuții în legătură

Concediu medical la final de contract de munca cu durata determinata friday_325 friday_325 Buna ziua, un angajat caruia tocmai urmeaza sa ii expire CIM-ul pe durata determinata s-a \"imbolnavit\" brusc dupa ce a fost anuntat ca nu i se mai ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cim determinat ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, am o nelamurire, cand expira acest contract pe durata determinata? determinata, de 3 luni, pe perioada cuprinsa intre data de 31.03.2011 data ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata rrramor rrramor Am un angajat care a fost angajat pe perioada determinata, contractul fiind prelungit deja de 3 ori; conform legii, urmatoarea modificare trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)