avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce drepturi are tatal din care rezulta un copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce drepturi are tatal din care rezulta un copil

As dori sa intreb ce datori are tatal fata de copil in situatia in care nu suntem casatoriti iar el imi cere sa vina ori de cate ori are chef atat si soacra mea imi cere sa ii duc copilul avand 6 luni si nu doresc asta pt ca nu au conditi....i am zis ca o sa ajungem la tribunal si mi a zis ca el nu ii va da nici o pensie alimentara si ma amenintat ca ma prin si ma bate si ca va lua copilul ne am despartit din cauza ca joaca jocurii de noroc
Cel mai recent răspuns: AmiGabriela , utilizator 12:46, 19 Mai 2018

AmiGabriela a scris:

As dori sa intreb ce datori are tatal fata de copil in situatia in care nu suntem casatoriti iar el imi cere sa vina ori de cate ori are chef atat si soacra mea imi cere sa ii duc copilul avand 6 luni si nu doresc asta pt ca nu au conditii....i am zis ca o sa ajungem la tribunal si mi a zis ca el nu ii va da nici o pensie alimentara si ma amenintat ca ma prinde si ma va bate si ca va lua copilul... ne am despartit din cauza ca joaca jocurii de noroc

Buna ziua,
Va sfatuiesc sa va adresati instantei solicitand:
- stabilirea exercitarii autoritatii parintesti de ambii parinti,
- stabilirea domiciliului minorului la dumneavoastra
- stabilirea unei pensii alimentare
- stabilirea unui program de vizita strict.
Nu aveti obligatia de a asigura program de vizitare dupa bunul plac al tatalui sau al soacrei.
Solicitai-i sa participe in bani sau prin obiecte utlie copilului la cresterea acestuia.
Daca nu vrea, dati-l in judecata pentru pensie.
Stabiliti prin instanta domiciliul copilului la dvs, altfel il poate lua si nimeni si nimic nu-l poate obliga sa-l inapoieze.
Cererea cu privire la programul de vizitare e dreptul si deci cererea lui, nu a dvs!
Faceti plangere la politie pentru amenintari. Cautati sa aveti martori si inregistrari cu telefonul mobil.
Multumesc pentru raspuns

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Va sfatuiesc sa va adresati instantei solicitand:
- stabilirea exercitarii autoritatii parintesti de ambii parinti,
- stabilirea domiciliului minorului la dumneavoastra
- stabilirea unei pensii alimentare
- stabilirea unui program de vizita strict.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa il decad din drepturi pe tatal copilului meu? Catalina12345678 Catalina12345678 Traiesc in concubinaj cu tatal fetitei mele.El a recunoscut-o pe fetita.dar as vrea sa stiu daca ma despart de el as putea sa il decad din drepturi si sa trec ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt recent despărțită de tatăl copilului ,nu ... Alina Ghi. Alina Ghi. Buna ziua! Sunt recent despărțită de tatăl copilului ,nu suntem căsătoriți, dar copilul este recunoscut de tatal lui. Pot incheia un act de comun ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie Cerutz Cerutz As dori sa stiu cum pot trece copilul pe numele meu de familie? Am un copil cu un barbat,nefiind casatorita,ne-am despartit iar eu nu mai vreau sa am nimic ... (vezi toată discuția)