avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... discriminare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

discriminare

Sunt functionar public la o primarie, compartiment de evidenta a persoanelor si am un salariu lunar de 570 lei. Am colegi (personal contractual) care sunt angajati de M.A.I si detasati la primarie. Ei primesc de la INEP si alte sporuri ( de hrana, confidentialitate, etc). Stiu ca este dreptul lor pentru ca ei sunt angajati de pe timpul cand apartineau de politie, dar ma intreb , nu este o discriminare? Totusi prestam aceleasi servicii, facem aceeasi treaba, avem acces la aceleasi documente. Eu nu primesc spor de confidentialitate cu toate ca ar trebui. Pot sa-mi castig cumva dreptul la aceste sporuri? Pe cine ar trebui sa dau in judecata? Nu este drept! Va rog sa-mi dati un sfat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:44, 30 Octombrie 2009
1-Constientizati ca asazisii privilegiati sunt angajati de MAI si detasati,deci beneficiza de cu totul si cu totul alt regim de incadrarea si salarizare.
2-Analizati cu atentie CIM,fisa postului ,ROI.
3-Cu regret nu cred ca puteti beneficia de regim identic.In cauza fiind vorba despre functionari publici ,eventualitatea invocata de actre dvs cu judecata,ar trebui sa se indrepte impotriva Guvernului si statului Roman

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor studii superioare ContSters96208 ContSters96208 Am terminat facultatea in 2005 si am 7 ani vechime in campul muncii. Am fost angajata la evidenta populatiei ca personal contractual in 2005 iar anul acesta am ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale pentru bugetari Mircea Peres Mircea Peres Toti cei care lucram in sectorul bugetar stim ce salarii mizere avem .... exemplu concret , sunt consilier juridic pentru Municipiul Arad,asistent 2, iar ... (vezi toată discuția)
De ce politistul detasat si nu functionarul public? iolanda35 iolanda35 In tara s-a primit o radiograma prin care era interzis primarilor sa restructureze politistii detasati.Este legal acest lucru,tinand cont de faptul ca ... (vezi toată discuția)