avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Masina vanduta nu o pot scoate de la impozit.
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Masina vanduta nu o pot scoate de la impozit.

Buna ziua. Anul acesta in februarie am venit din Germania in concediu in Romania cu un autoturism proprietate personala inregistrat in Germania cu toate taxele la zi. Am decis sa vand autoturismul in Romania, am scos numere rosii, asigurare, impozit platit , fara programare la RAR. masina am vandut-o, actele le-am predat noului proprietar cu contract de vanzare cumparare.ideea este ca omul nu a inmatriculat masina si ma tot amana cu actele (cartea masinii si talonul din germania) , ca el nu e obligat sa o inmatriculeze, ca nu a putut sa ajunga la RAR, ca nu are bani acum. Problema este ca imi trebuiesc acele acte pt a scoate masina din circulatie in Germania, altfel platesc in continuare impozit si asig , suma care nu e deloc de neglijat.La inmatriculari auto in Germania mi-au cerut brieful mic si cartea in original pt a o scoate din circulatie, netinand cont de faptul ca am vandut-o si am venit cu numerele si buletinul, sustinand ca la ei in sistem masina nu apare ca inmatriculata in Romania, si ca daca nu am actele trebuie sa astept pana proprietarul o inmatriculeaza si atunci va aparea si la ei in sistem si se va scoate din germania automat. Ce pot sa fac in situatia asta? Pt ca daca proprietarul nj o inmatriculeaza, in tot acest timp eu platesc impozitul aici , si e destul de mare.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai1081 , utilizator 12:45, 21 Mai 2018
Notificati oficial cumparatorul cu obligatia finalizarii procedurii de inmatriculare vehicul-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Exista vreo lege care il poate obliga sa o inmatriculeze? Mie mi s-a spus ca nu exista, ba mai mult, poate face dovada ca are spatiu pt depozitarea masinii pana se decede ce face cu ea, timp in care eu platesc impozitul masina aparand ca inca inmatriculata in germania cu drept de circulatie.contractul de vanzare romanesc ( tradus si legalizat) pe care l-am prezentat autoritatilor germane, este nul aici fara actele masinii.

ynocentta a scris:

Notificati oficial cumparatorul cu obligatia finalizarii procedurii de inmatriculare vehicul-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto - definiva Tomix Tomix Am achizitionat o masina cu numere rosii luate de catre vanzator. Am incheiat contract vanzare-cumparare la biroul de acte auto unde am primit fiecare actele ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul nu este proprietarul din brief. auto cump. din germania. marian89 marian89 Buna ziua, Am cumparat o masina din Germania de la un dealer (AB Automobile), care la randul sau a cumparat masina de la proprietar (Christian). In Brief ... (vezi toată discuția)
Radiere din circulatia germana a autoturismului importat si inmatriculat in romania liconbau liconbau Am un autoturism inmatriculat permanent din ianuarie in Germania si l-am vandut/transcris fiului meu in Romania. Am facut RAR si l-am inmatriculat in ... (vezi toată discuția)