avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta de vechime de la stat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta de vechime de la stat

Buna ziua! Cum pot obtine o adeverinta de vechime de la un loc de munca la care am lucrat din 2011 - 2014. Este vorba despre o gradinita de stat si fiind stat stim cu totii cum merg lucrurile in acest sistem, ba nu se poate, ba nu se vrea. Contractul a fost pe perioada determinata si anume:
- sepembrie 2011 - iulie 2012
- septembrie 2012 - iulie 2013
- septembrie 2013 - iulie 2014.
Sunt nevoita sa merg la gradinita sau o pot obtine si din alta parte?
O alta intrebare, cat este valabila aceasta adeverinta, dar Revisalul?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:09, 21 Mai 2018
Adeverinta de vechime o luati numai de la fostul angajator. Aceasta face dovada vechimii in munca.

Potrivit art.7 alin.6 din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, “la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării”.

Extrasul REVISAL nu se substituie/nu vine in completarea adeverintei de vechime.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, de curand am obtinut un post la un spital de stat ... Elena 0294 Elena 0294 Buna ziua, de curand am obtinut un post la un spital de stat si mi se cere la angajare adeverinta de vechime in munca. Eu am doar revisalul de la fosturile ... (vezi toată discuția)
Unde pot gasi arhiva unei firme radiate clara - maria clara - maria Sotul meu a lucrat ca medic veterinar 2 ani de zile la firma RA- CARN SRL care a fost radiata la 04.02.2011 ca urmare a inchiderii procedurii falimentului; ma ... (vezi toată discuția)
Daca mi-am incetat contractul de munca prin acordul partilor in aceeasi zi nu trebuie sa primesc o notificare in acest in ziua respectiva? unangajat unangajat Daca mi-am incetat contractul de munca prin acordul partilor in aceeasi zi nu trebuie sa primesc o notificare in acest in ziua respectiva? (vezi toată discuția)