avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ajutor in cazul deturnarii unui contract comercial
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ajutor in cazul deturnarii unui contract comercial

In urma cu cateva luni, am incheiat un contract de prestari de servicii pentru constructia unei case, in calitate de prestator, cu o persoana fizica. La circa 1 luna si jumatate, beneficiarul a reziliat contractul, gasind varii motive, dar a continuat lucrarea cu aceeasi echipa, angajata de firma. Unul din muncitorii care a ales sa ramana in firma, a declarat ca muncitorii, impreuna cu beneficiarul, s-au inteles sa faca lucrarea pe un pret mai mic si fara acte. Ce se poate face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 21:19, 30 Octombrie 2009
In aceasta situatie nu se poate face nimic pentru ca orice denunt trebuie dovedit cu acte.Fara acte nu puteti afirma si nici denunta actul respectiv.
daca motivele rezilierii nu sint de aceasta natura, puteti cere daune din partea beneficiarului lucrarii. consultati un avocat care sa va indrume.
Exista contractul de prestari servicii
Exista declaratia scrisa a muncitorului care a ales sa ramana in firma, si care a fost ademenit sa mearga si el impreuna cu ceilalti
Nu, motivele rezilierii au fost intarzierea in executie, intarziere care a fost recuperata in cateva zile. Iar contractul n-a fost reziliat in scris.
Depinde de raprtul juridic pe care firma l-a avut sau il are cu cei pe care i-a angajat ca sa efectueze respectiva lucrare sau/si de clauzele contractuale din contractul de prestari servicii incheiat/ reziliat de catre beneficiar.
In viitor, pentru a evita situatiile de acest gen, va trebui sa introduceti clauze sanctionatorii, atat in contractele cu beneficiarii cat si in contractele cu angajatii (concurenta neloiala).
Daca reusiti sa dovediti ca motivele rezilierii contractului nu sunt reale, puteti solicita de exemplu daune-interese, in situatia in care veti dori sa actionati in instanta beneficiarul.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract pe perioada stării de urgenta Magda77? Magda77? Bună ziua se poate rezilia un contract prestări servicii pe perioada determinata între un Pfa și stat.? Sunt plătite serviciile pana în momentul ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract furnizare balast adryd79 adryd79 societatea la care lucrez a incheiat un contract de furnizare balast pe care dorim sa-l reziliem din motive economice, in sensul ca nu ne mai este rentabil. In ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract prestari servicii cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea speta: O societate comerciala - A, incheie cu alta societate comerciala- B (beneficiarul) un contract ... (vezi toată discuția)